Fiat Punto: gas blijft hangen alleen als de auto rolt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

heb hier een punto waarvan het gas blijft hangen, maar alleen als de auto rolt staat de auto stil en je geeft gas dan valt hij mooi terug in toeren. maar als de auto rolt ook met de koppeling ingetrapt dan blijft het gas hangen als je gas geeft

iemand deze rare storing meegemaakt ?

autobedrijf m vd laar

Geplaatst door autobedrijf m vd laar (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 13 jaar geleden

Met de Ford Fieta wel eens, maar dan zat het in de stekker van de snelheidssensor die slecht contact maakte. Misschien is dezelfde link te leggen naar deze storing?

El_Magnifico (0), 13 jaar geleden

[quote=autobedrijf m vd laar]heb hier een punto waarvan het gas blijft hangen, maar alleen als de auto rolt staat de auto stil en je geeft gas dan valt hij mooi terug in toeren. maar als de auto rolt ook met de koppeling ingetrapt dan blijft het gas hangen als je gas geeft

iemand deze rare storing meegemaakt ?[/quote]
Heb je de gaskabel nagekeken?

autobedrijf schijf (0) PRO, 11 jaar geleden

Als dit al een drive by wire is is dit volgens mij normaal. Zodra er een signaal van de snelheidssensor is laat de computer de motor iets hoger stationair draaien, dit om ervoor te zorgen dat hij niet stilvalt tijdens "kruipen".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.