Fiat Grande Punto 2007: Geel meldingslampje

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik sta op het punt om een Fiat Grande Punto uit 2007 te kopen voor niet heel gek veel, ik heb namelijk zelf ook niet veel dus moet wel voor de wat lagere budget auto's gaan die al wat ouder zijn. Mijn eigen auto is helaas reeds kapot gegaan en naar de sloop gebracht, dat was een VW Polo uit 2000, type 3, daarvan was het computertje doorgebrand en de reparatiekosten waren te hoog.

De Fiat(auto die ik nu wil kopen), was een heel fijn autootje, reed super tijdens de testrit!

Bij het willen starten van de Fiat was alleen de accu leeg, dus ze hebben de auto met een starthulp gestart, wat verder zonder problemen ging. Alleen helaas begon er een lampje te branden op het dashboard. Een gele driehoek met een uitroepteken erin. Ik heb even opgezocht wat dit betekend, ik kom er echter niet uit. Het zou een elektrisch onderdeel kunnen zijn die aandacht nodig heeft/kapot is, staat er dan. Maar ik ben dan benieuwd, wat zou er dan allemaal kapot zou kunnen zijn? Kan iemand benoemen welke onderdelen dit dan zouden kunnen zijn? Heb er gewoon een heel leuk rondje door de polder mee kunnen rijden als proefrit, dat wel.

De auto wordt overigens vandaag uitgelezen om te achterhalen waar de melding vandaan komt en waarschijnlijk wordt hij dan kosteloos gemaakt,geen gevolgen voor de verkoopprijs.

Ik heb met mijn vorige auto wel eens gehad dat ik verkeerd schakelde, waardoor hij uitviel, ik hem vervolgens weer snel probeerde te starten zonder het voorgloeien af te wachten, en dit lampje vervolgens ook te voorschijn kwam. Nadat ik de auto toen weer uit had gedaan en iets rustiger had gestart was dit lampje weg en nooit meer gezien, dus ik dacht toen met mijn vorige auto dat het was omdat ik te snel gestart had na het uitvallen. Kan het ook zo zijn dat hetzelfde lampje bij de Fiat tevoorschijn kwam omdat hij gestart werd met een starthulp of dat niet?

Ik ben benieuwd! Tevens ook nieuwsgierig naar zwakke punten van een Fiat Grande Punto, dus wie het weet, wees welkom om te reageren!

Replica1233

Geplaatst door Replica1233 , lid sinds 3 maanden geleden

5 Reacties

Highway PRO, 2 maanden geleden

Dat lampje is een algemeen lampje. dat kan van een kapotte lamp zijn tot een defecte oliepeil sensor.

    Oke maar dat is dus vaak niet echt iets bijzonders? - Replica1233, 2 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Dat zeggen we niet , kan van alles zijn , dus ook iets dat meer kost.
Als ze alleen resetten wat dus gewoon gebeurt . Zit jij daarna met de kosten

Highway PRO, 2 maanden geleden

Inderdaad, wel belangrijk dat je weet wat er uitgelezen is.

Replica1233, 2 maanden geleden

Ze zeiden dat ze niet echt iets hebben kunnen vinden, maar ze hebben wel de accu vervangen en daarna het lampje ook niet meer gezien.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Mooi , wel even in de gaten houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Grande Punto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.