Fiat Punto: geen olie in kleppenhuis

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 85 1.2 16v

ik heb een mooie punto waar ik de koppakking van vervangen heb.alles weer vast gezet en starten lopen.perfect dacht ik.nu is het probleem dat de auto net als een tractor loopt.heb de olievuldop eraf gehaal en zag dat er geen olie bovenin was tijdens het lopen.heb bij de oliefilter de nippel van de bovenste oliecanaal erafgehaald en doorheen geblazen volop lucht bovenin dus neem aan dat de olievulkanalen van boven de kop open zijn.ook zit er voldoende olie in de filter dus oliepomp werkt naar mijn weten ook.wel heeft hij een onderdruk want de oliepeilstok drukt hij eruit bij het lopen.heb nu de kop er weer afliggen misschien weet iemand wat het probleem kan zijn.mvg patrick meinhardt

Geplaatst door

meinhardt (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Koppakking verkeerd om gemonteerd?

Hans4040 1005
badge vip badge

14 jaar

Hans heeft gelijk, kijk maar eens in het midden van de koppakking aan de voorzijde. Daar zit een schuine sleuf die de olie van het onderblok door die sleuf naar de kop pompt.
Nokkenas heeft waarschijnlijk ook de aluminium zittingen in de kop flink beschadigd.

peter55 0

14 jaar

Beste hans en peter,

bedankt voor jullie oplossing.had inderdaad de koppakking verkeerd gemonteerd.

meinhardt 0

13 jaar

oke, bedankt voor de feedback.

Hans4040 1005
badge vip badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.