Fiat PUNTO: Hoog verbruik en traag

Bouwjaar: 2008, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.4 8v, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 57

De Fiat Grande Punto heb ik nu een maandje. Ik heb hem gekocht voor 4000 euro bij een bedrijf. Er zat al een lpg installatie van prins ingebouwd, dus de punto rijdt op lpg. De auto ziet er leuk uit en stuurt fijn. Helaas valt de snelheid en het verbruik erg tegen met deze kilometerstand.
Ten eerste de snelheid:
De auto trek langzaam op en gaat op de teller niet sneller niet sneller dan 140 km per uur. De werkelijke topsnelheid ligt op ongeveer 135 km per uur voor zowel gas als benzine. Ik vind het jammer dat de auto zo traag is geworden.
Ten tweede het verbruik:
Op autogas rijden zou goedkoper moeten zijn, maar dat is in mijn geval helaas niet het geval. De auto start op benzine en gaat na een tijdje rijden over op lpg. De boordcomputer geeft aan dat ik 1:10 rijd ongeveer, maar bij het tanken kom ik er achter dat hij 1:9 lpg verbruikt. Dit verbruik is bij rustig rijden en de het benzineverbruik is nog niet mee gerekend. Het verbruik van lpg met benzine zit dus ongeveer de 1:8 - 1:9. De auto is helemaal niet zuinig en kost daarom erg veel geld.
Mijn vorige auto was een Skoda Fabia hiermee reed ik gemiddeld 1:14 en kon zelfs 1:16 halen. Ik vindt het verbruik dus erg tegen vallen.

De Punto heb ik door het bedrijf waar ik hem gekocht heb na laten kijken. Ze hebben geen storingen kunnen vinden. Het zou normaal zijn dat de auto vermogen verliest omdat hij van een oud mannetje is geweest en hem niet goed ingereden heeft. Ik twijfel of het wel normaal is en het verder moet gaan onderzoeken.
Zouden mensen mij tips kunnen geven?

Mike098

Geplaatst door Mike098 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Tja, de auto voldoet duidelijk niet aan de normale verwachtingen.
Dat is grond voor een ontbinding van het koopcontract.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/vervoer/ontev...

Meestal is dreigen met die procedure in een aangetekende brief al genoeg.
Weigert de verkoper verder iets te doen dan zou ik een advocaat zoeken om het koopcontract te ontbinden.

N.B.: Niets gemerkt tijdens de proefrit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.