Fiat PUNTO: starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 350A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 57

Wij hebben deze auto begin juni gekocht, 2de hands. Geen problemen mee gehad tot afgelopen september, auto wilt ineens niet starten. Bij het starten maakte het een heel raar geluid dat wij dachten dat het de startmotor was. De auto is naar een Bosch garage gebracht en de startmotor nagekeken, startmotor was in orde maar een sensor was kapot. deze is vervangen. Eind oktober weer problemen met starten, het start gewoon niet! weer naar een garage, dynamo is stuk, deze vervangen voor de rest geen andere gebreken. Nu december weer startproblemen, auto start niet. radio en lampen gaan aan maar geen start. afgelopen week startte de auto niet na een paar uurtjes winkelen in de stad. We hebben geprobeerd een jump start te maken maar hielp ook niet. Op een gegeven moment heb ik de accukabel losgekoppeld en weer erop gezet toen startte de auto wel maar het stuur was hard en geef geen gas, of het minimale gas dat ik net vooruit kon gaan. ANWB komt en check alles na met de computer, geen foutmelding! hierna startte de auto weer normaal en konden wij weer normaal rijden. Echter elke dag heeft de auto nu start problemen, ik ben erachter gekomen dat als ik het in zn achteruit zet dat het dan wel start. Het komt ook voor dat de auto zelfs wanneer ik de sleutels eruit haal de auto niet uitgaat. Zonder de sleutels in de contact blijft de auto gewoon aan!!! In zijn achteruit zetten gaat de motor dan wel uit.... Op het internet las ik dat bijna alle Fiat Punto's start problemen hebben maar dat de oplossingen verschillend zijn. Wat is dan onze probleem? Alvast bedankt, een hopeloze fiater.

BryanM

Geplaatst door BryanM (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1445) PRO, 6 jaar geleden

Controleer je massa punten eens .
Heb je een trekhaak ?
Controleer ook eens of de massa van de achterlichten in orde is .
Er is ergens iets met de massa als zodanig niet in orde heb ik het vermoeden , door de auto in zijn achteruit te zetten veranderd er iets in de schakelingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.