Fiat Punto: Injectiespuit lampje

Bouwjaar: 1994

Goedendag,

ik heb een vraag! ik heb een punto waarvan de motor erg warm liep heb hem naar de garage gebracht en ze hebben het 1 en ander gerepareerd waaronder de thermostaat en thermostaat schakelaar....kosten 140 euro

Nu als ik ga rijden geeft hij soms een rood lampje aan (inspuitlampje) soms brand hij lang en soms heel kort .....Heb geen idee wat dat lampje inhoud! (zie foto)[url=http://img835.imageshack.us/i/ispuit.jpg...][img]http://img835.imageshack.us/img835/4725/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

En vanaf welk moment moet de koelventilator aanslaan want ik reed vanmiddag op de snelweg en de temperatuurmeter gaf net boven het midden aan bij aankomst op bestemming maar de fan sloeg niet aan is dit normaal? (voor ik weer terug ga naar de garage) heb er eigenlijk nog nooit eerder opgelet maar nadat hij gemaakt is hou ik toch angstvallig die meter in de gaten..

Bijvoorbaat bedankt

toetie72

Geplaatst door toetie72 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Lampje geeft aan dat de motor-computer een fout heeft geconstateerd.
Welke fout? Daarvoor moet de computer uitgelezen worden. Dat gaat bij dit type alleen op het moment dat het lampje brandt.
Dus of een proefrit met de apparatuur aangesloten laten maken of naar de dealer als het lampje brandt (en dan motor laten lopen!).

Als de auto warm is en je laat hem stationair lopen, gaat dan de koelvin uiteindelijk aan? Wel opletten dat de temperatuur niet in het rood loopt.
Als de vin niet aan gaat, dan dat bij de reparateur melden. Die heeft een onderdeel van de aansturing van de koelvin vervangen.

toetie72 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie!.

Ik heb gehoord dat het uitlezen alleen bij de Fiatdealer kan (is dat waar?) maar die vragen ook gelijk de hoofdprijs en dat heb ik niet meer voor deze auto over (zie eerdere berichten) maar kan het kwaad als je met dat brandende lampje door blijft rijden aangezien ik hier op eerdere topics heb gelezen dat dit een veel voorkomend probleem is bij fiat en ze soms niet kunnen vinden wat de fout nou is... frusterend!!! een vriendin rijd al een jaar met dat zelfde lampje en niks aan de hand

En wat die fan betreft zal ik daar ff goed opletten of die daadwerkelijk aanslaat maar dat zeg ik sinds dat hij gemaakt is vandaag is de meter net boven de helft uitgekomen en daarvoor moest ik gisteren gelijk de vluchtstrook op omdat hij in het rood ging had mazzel dat een vriend achter me reed en me verder gesleept heb (ben nog nooit zo bang geweest in een auto die gesleept moest worden op de snelweg brrr)....

nogmaals bedankt

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Een universeel bedrijf met de juiste apparatuur kan deze auto ook uitlezen.
Kan het kwaad? Dat ligt er aan wat er aan de hand is.
Effecten lopen uiteen van geen enkel tot verhoogd brandstofverbruik of schade aan de katalysator (en die is duur).
Bijkomend effect kan zijn dat de auto niet meer door de eerstvolgende APK-keuring komt.

Koelvin zal wel niet zo gauw aan gaan, het is niet warm meer buiten en je thermostaat is nu gerepareerd.

Denk erom: alleen uitlezen als het lampje brandt en dan NIET de motor uitzetten. Want dan is het lampje geheid weer uit.

toetie72 (0), 13 jaar geleden

Oke dankjewel voor je info...ga ff kijken hoe ik dat ga doen

A. Cornelissen (0), 13 jaar geleden

Ik denk de lambdasonde,had ik tenminste gehad,van alles gewisseld en bleek bij vervangen van de lambdasonde de oorzaak en was dit weg en motor liep ook wat beter.

sjonniemarea (0), 13 jaar geleden

dit is toch een lamp van je inspuiting waarschijnlijk een slechte injector
gooi maar eens een flesje injectorcleaner in je tank dan aftanken tot halfvol
negen van de tien keer verdwijnt de storing
ik gooi eens per half jaar zo'n flesje in de tank blijft je systeem in goede conditie

A. Cornelissen (0), 13 jaar geleden

Nee ,als de injectielamp brand wil ook niet zeggen dat de injector is.
Dit is alleen een melding dat er een storing is in de injectie gedeelte.
Injectiegedeelte kan een gasklep,valse lucht of een slecht werkende lambdasonde zijn.
Vervangen de lambdasonde maar.

A. Cornelissen (0), 13 jaar geleden

En nog wat aan gedaan ?? koud he

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.