Fiat Punto: Inspuiting

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 60 Selecta

L.S.,

Sinds kort gaat het inspuitingslampje branden op het dashboard van mijn Fiat Punto 60 (1.2) Selecta (CVT). Het vreemde is dat dit zich niet gelijk voordoet bij het starten, en ook niet als ik lange afstanden met de auto afleg. Het lampje gaat pas branden nadat ik ongeveer 10 km heb gereden (de motor is dan redelijk tot goed op bedrijfstemperatuur gekomen) en vervolgens na +/- 15 minuten stilstaan de motor weer start. De Punto klinkt dan als een Kever met een lekke uitlaat, en het bok schudt hevig in z'n rubbers (lijkt op het te snel laten opkomen van het koppelingspedaal). Ik neem aan dat dit het noodprogramma is?
Rustig wegrijden, of circa een half uur langer wachten met starten doet het probleem tot nu toe verdwijnen; de motor gaat weer normaal lopen.

Ik ga zodirect nog injectiereiniger kopen; ik lees bij enkele berichten dat dit zou kunnen helpen. De motor is nog niet uitgelezen bij de garage, maar dat zal ik binnenkort ook regelen. De overige vloeistofniveaus lijken prima in orde te zijn, en de koelfan slaat keurig aan wanneer dat nodig is.
Omdat het probleem pas lijkt te ontstaan bij een warme motor, vroeg ik mij af of het wellicht aan een kapotte thermosensor zou kunnen liggen.

Bij voorbaat bedankt,

Jorrit.

Jorrit87

Geplaatst door Jorrit87 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Het lampje geeft aan dat er een storing is, deze staat nu ook in de computer opgeslagen.

Eerste gok lijkt me de lambdasonde. Maar laat hem eerst even ergens uitlezen.

Frank3158 (0), 15 jaar geleden

Ik gok op een bobine of de bdp sensor.

Jorrit87 (0), 15 jaar geleden

Ik heb inmiddels injectiereiniger gekocht en toegevoegd, maar het lijkt er inderdaad op dat dat niet de oplossing is. Ik heb inmiddels meer dan 100 km gereden sinds het toevoegen, maar de Punto lijkt nu ook bij korte stukjes af en toe te haperen, waarbij het inspuitingslampje brand. Bedankt voor de feedback tot nu toe! Ik zal i.d.d. zo snel mogelijk een afspraak maken bij de garage.

Jorrit87 (0), 15 jaar geleden

De Punto hield onlangs even kort in op de snelweg (5 seconden max., met brandend lampje uiteraard). Gisteren naar de garage geweest en computer laten uitlezen. Hieruit kwam naar voren dat de bobine defect was, en die heb ik gelijk laten vervangen. Sindsdien heb ik geen problemen meer met de Punto gehad. Ik heb echter nog niet korte afstanden ermee afgelegd. Op de lange afstand heb ik niet meer last gehad van een inhoudende motor, dus ik heb het idee dat het probleem van de baan is. Nogmaals bedankt voor de comments, en ik zal uiteraard weer posten als dit toch niet de oplossing mocht zijn.

Frank3158 (0), 15 jaar geleden

[quote=Frank3158]Ik gok op een bobine of de bdp sensor.[/quote]
krijg ik nu taart? ;-)

Edward1975 (0), 15 jaar geleden

Hallo frank heb er een versterker ingebouwd en subwoofer ,massa is goed en doorgemeten ,maar toch hoor ik als ik gas geef dit in mijn speakers niet hard maar hoor het wel, kan dit ook te maken hebben met mijn bombine .
En hoe duur is een nieuwe bombine?
Hoor graag van je oh ja de auto is gisteren uitgelezen en lampje was weg.
maar brand nu weer.
Vriendelijke groeten Edward

Frank3158 (0), 15 jaar geleden

Edward, open even een topic voor jouw eigen specifieke probleem,
anders valt er geen touw meer aan vast te knopen.

Edward1975 (0), 15 jaar geleden

Hallo frank wil ik graag maar weet niet echt hoe dat werkt

Jorrit87 (0), 15 jaar geleden

Frank3158 schreef:

Ik gok op een bobine of de bdp sensor.
krijg ik nu taart? ;-)

Haha, nou goed dan:

,,,,,
__|||||__
{~*~*~*~}
__{*~*~*~*}__
`------------------`

Alsjeblieft!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.