Fiat Punto: versleten contactsleutel Punto

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik een Punto met 1 contactsleutel gekocht onlangs, moedersleutel en reserve sleutel ontbreken.
Nu heb ik het probleem dat deze sleutel versleten schijnt te zijn. Ik heb al een tweede sleutel proberen te maken, maar dit is niet beter.
Ik krijg de sleutel ook vrijwel niet gedraaid in het contactslot, pas na 5min proberen. De auto is voorzien van een start onderbreker die via deze sleutel wordt gedeactiveerd. Nu ben ik bij de dealer geweest en die vertelt me dat het een hele dure grap is omdat de (rode)moedersleutelontbreekt.
Weet iemand wat ik nu het beste kan doen? Kan ik bijvoorbeeld het contactslot losmaken en de 'pinnetjes' in het slot zo aanpassen dat hij werkt met deze versleten sleutel (waarschijnlijk dan ook met een willekeurige sleutel, maar dan dat neem ik maar voor lief).

dupl-u-32232-5dd14a48e267a+mailme2006

Geplaatst door dupl-u-32232-5dd14a48e267a+mailme2006 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Nieuw slotensetje (alleen de cilindertjes), met 2 sleutels. De antenne losnemen en de versleten sleutel door de antenne plakken en dit geheel tegen stuukolom hangen. Je hebt dan wel geen startonderbreker meer, maar het is wel goedkoper.

eastwing84 (0), 15 jaar geleden

je hebt de rode moedersleutel nodig om een nieuwe sleutel in te leren. een orginele sleutel kost al bij de dealer 140 euro. Ik denk dat een nieuwe moedersleutel met code een erg duur grapje gaat worden. Misschien een handig persoon die de starteronderbreker kan uitschakelen een beter alternatief is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.