Fiat Punto: Storing cilinders?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Heren, allereerst, ik ben nieuw hier. Heb sinds december vorig jaar een Punto 55 SX uit 1996. Leuke auto, gebruik 'm vooral voor stadsverkeer en korte ritten. Alles leek prima tot een week of 2 geleden.

Na al gereden te hebben heeft de auto even stil gestaan, vervolgens weer gestart... lampje van het injectie/inspuit systeem ging niet uit en de motor draaide ook niet op alle cilinders. Weg laten slepen door mijn vader die de auto eens onder handen heeft genomen. We dachten aan een probleem met de bougies/kabels, dus deze vervangen. Probleem leek opgelost, toch een dag of 2 later weer hetzelfde probleem. Dus een bobine vervangen. Probleem leek opgelost, en vervolgens heb ik hier een week zonder problemen mee gereden.

Vandaag hebben we een motorsteun vervangen, nadat dit afgerond was heb ik nog een kort rondje gereden, voelde weer prima aan. Evenlater wil ik weggaan, starten van de motor........ en ja hoor, weer hetzelfde. Lampje injectiesysteem brand, en hij loopt maar op 2 cilinders. Om er achter te komen wat er was hebben we de oude bobine er weer tussen gezet, starten: en het probleem was over.

Kortom, ergens in het systeem zit een probleem, dit wil ik graag op lossen danwel op laten lossen Wink. Herkent een van jullie dit? Graag jullie mening. Alvast bedankt!

Geralt

Geplaatst door Geralt (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou beginnen met de storing te laten uit lezen. Heb je misschien iets aan deze topic? er ziit wel verschil in bouwjaar dus het kan zijn dat het regelsysteem niet het zelfde is.
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Geralt (0), 15 jaar geleden

Ondertussen heb ik nogmaals last gehad van de storing. Heb een derde bobine in de auto liggen en het verwisselen hiervan gaf geen resultaat. Na een minuut of 5 lijkt het of de auto weer is afgekoeld en vervolgens is de storing weer 'verdwenen'.

Vervolgens heb ik zoals ik hier en op het puntoforum ook al te horen kreeg de auto vandaag laten uitlezen bij de Fiat dealer. Resultaat: 0.....
Het uitlezen leverde geen enkele storing op, ik moest bij herhaling van de problemen terugkomen. Dus ik weer terug naar huis. Halverwege, bochtje, optrekken en storing!

Heb even gewacht, net alsof de auto weer moest afkoelen en toen kon ik normaal verder rijden, terug naar de dealer. Monteur heeft de bobine's nog doorgemeten, gaf normale waardes aan. Hij denkt dat het wellicht dan toch de computer is die kapot is, of heeeeel misschien iets in de kabels, maar dan had dit toch bij het doormeten aan het licht moeten komen. Aangezien nieuwe electronica nogal prijzig is wil ik dit hier nogmaals polsen. Hebben jullie een idee?

groet Geralt

Jorrit87 (0), 15 jaar geleden

Geralt, mijn probleem lijkt vergelijkbaar, doch heb ik gisteren in de garage de bobine laten vervangen na het uitlezen van computer, en nu lijkt het probleem te zijn verholpen. Omdat bij jou het probleem na een week terugkomt, blijf ik uiteraard nog even afwachten.

Allicht kan het bij jou aan een kapotte ECU liggen? Wel vreemd dat er bij het uitlezen niks boven water is gekomen. Ik las trouwens ook dat de ECU inruilen ook mogelijk is, net zoals een kapotte dynamo. Dat scheelt mogelijk in de lasten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.