Fiat Cinquecento: Kachelaanjager niet oke.......

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900 cc

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en heb sinds een paar dagen een Cinq gekocht waarvan de kachelaanjager niet goed werkt. Hij doet het namelijk alleen op stand 3. Ik heb iets vernomen over een kachelweerstand of zoiets maar waar zit dat ding en is het gemakkelijk te repareren?

Alvast bedankt voor de reactie's

Groeten Roncinq

roncinq

Geplaatst door roncinq (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mausx (0), 16 jaar geleden

dat is inderdaad je kachelweerstand. komt vaak omdat er veel vuil in beland waardoor ze stuk gaan.
dit is ook een erg fijn klusje om te doen want de complete kacheltunnel moet uit de motorruimte gepeuterd worden en dat is een aardig beetje schroefwerk. het beste is om het hele parrafin te demonteren, accu eruit en de kachelradiateur los en eruit. en dan de complete tunnel in een keer loshalen. de kachelbediening of kabels hoeven niet los. er zitten 3 boutjes op t schutbord geloof ik. vergeet niet dat in de auto het dashboard uit elkaar moet, in ieder geval het kachel gedeelte want daar zit de tunnel ook vastgeschroefd. dan kun je met een beetje puzzelen en draaien het hele zootje onder de ruitenwissermotor door schuiven.
Veel succes!

roncinq (0), 16 jaar geleden

Tjonge jonge...........vandaag op de sloop een kachelweerstand eruit gesloopt en met heeeeeeel veel moeite ingebouwd....... Wat een pokkeklus was dit zeg !!! Je kan gewoon nergens bij ,de hele unit moet uit je dash en dan krijg je ook nog de schroefjes niet uit de oude weerstand. Nouja de weerstand aan de stekker gehangen en onder de ventilator los neergelegd, hij doet het wel gewoon, hoeft niet speciaal in het ventilatorhuid gemonteerd.

Nu heb ik weer 3 standen maar als ik het van te voren had geweten had ik het mooi laten zitten..............

Badankt Mausx voor je duidelijke uitleg !!

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

In het kachelhuis heeft de weerstand koeling. Als die erbuiten hangt niet... Volgens mij gaat die zo heel rap kapot.

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]In het kachelhuis heeft de weerstand koeling. Als die erbuiten hangt niet... Volgens mij gaat die zo heel rap kapot.[/quote]
precies, dit ding kan loei heet worden, hebben we zelf ervaren in een twingo....

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Slijp de koppen van de boutjes af en lijm hem vast of met 2 grotekop parkers . Fiat gebruikt (gloeispiralen) en dat doen ze dan ook. De ventilator koelt ze weer af. Ik hoop de we niet te laat zijn i.v.m. brand . Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.