Fiat Cinquecento: fiat cinquecento Schiet uit 3e versnelling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900 cc

Hallo

het gaat hier om een fiat cinquecento 900cc uit 1998 die uit de 3e versnelling schiet.
De auto heeft 104000 gereden, in 2006 is er een ruil versnelingsbak onder gegaan en zijn de koppeling en stofhoezen vervangen. Ook hoor ik tijdens het optrekken zo af en toe een ratelend geluid bij het linker voorwiel.

Nu is het zo dat tijdens het rijden in de 3e versnelling, deze eruit schiet. Als ik de pook in zijn 3e versnelling zet en hem tijdelijk vast houd, dan wil hij nog wel eens blijven zitten, maar als ik het gaspedaal of de koppeling intrapt schiet hij eruit.

Kan iemand mij vertellen waar het aan ligt, is het misschien de afstelling van de schakelkabels of koppeling?
Ik ga er van uit dat er een gereviseerde versnellingsbak onder is gegaan, want deze zou 400 euro hebben gekost en ziet er ook nog goed en schoon uit.

Groeten Henk

Henk4422

Geplaatst door Henk4422 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

synchromesh defect
dit kan je goed controleren door de druk van de tandwielen af te halen waardoor hij automatisch uit de versnelling schiet als dit gebeurt weet je dat de synchromesh defect is

Henk4422 (0), 15 jaar geleden

Beste andreas

Ik heb gedaan wat jij zei, Als ik tijdens het rijden de koppeling intrapt valt hij uit de derde versnelling.
Doe ik niks dan blijft hij soms zitten, maar als ik dan gas geeft wil hij er soms ook nog uit schieten.

Wat nu?

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Het lijkt mij niet dat dit in de synchromesh zit. Als die ringen (geheel) versleten zijn kun je nagenoeg niet meer kraakvrij schakelen.
Hoewel deze Fiat-bakken niet echt een toonbeeld zijn van schakelgemak, denk ik dat je met goed (laten) afstellen het schakelprobleem kunt verhelpen, in ieder geval het "uit de versnelling" schieten. Bij het koppeling loslaten of gasgeven / gas loslaten "beweegt" de motor in zijn ophangsteunen. Als dan de afstelling niet goed is, zal de versnelling als deze er "half" inzit eruitschieten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.