Fiat Punto: Kachelradiateur

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste forumgebruikers, mijn Punto heeft het volgende probleem. Als ik mijn verwarming aanzet komt er een hele vieze lucht uit,
en begint mijn voorruit te beslaan.
Nou hoor ik jullie al denken, dat is je kacheradiateur die lek is en vervangen moet worden, daar ben ik het helemaal met jullie eens, maar ik rij al een paar maanden met dit probleem rond en heb geen druppel koelvloeistof verloren, mijn matten zijn ook helemaal niet nat.
Ik heb mijn verwarming de afgelopen tijd ook niet gebruikt omdat het toch warm weer was.
Ik ben gister naar de garage geweest om een nieuwe kachelradiateur te bestellen, blijkt dat dat pokkeding 140 euro kost, ik weet de naam niet meer maar ik heb een 4 standen verwarming. Wie kan mij helpen met een beetje info over de prijs, het geen koelvloeistof verlies en het monteren (als het nodig is) van een kachelradiateur.
Bij voorbaat dank,
Gr. P.

Paolo P.

Geplaatst door Paolo P. (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Nieuwe radiateur kost rond de 50,- euro ex. btw. Zie daarvoor: www.hbase.nl tik je kenteken in en kijk bij "radiateuren"

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je feedback, ben naar die site geweest en kost inderdaad rond de 50 euro, maar kan je het daar bestellen?
En hoe komt het dat ik geen koelvloeistofverlies heb?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de radiateur zelf wel lek dan? Ligt er niet iets anders te stinken?

Deze radiateur kun je bestellen bij automaterialenzaken. Even op google zoeken welke in de buurt zitten.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Ik wist niet dat moderators gevoel voor humor hadden, goh grappig.
Is er mischien iemand anders die wel weet waarom ik geen koelvloeistofverlies heb?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Is niet grappig bedoeld.......... Geen waterverlies, geen natte vloerbedekking...........Dus waarom lek? Alleen om het beslaan v/d ramen? Dat kan ook een andere oorzaak hebben.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Ok srry voor mijn botte antwoord, maar hoe verklaar je dan die vieze zoete branderige lucht alleen als ik mijn verwarming omhoog draai, met de verwarming uit ruik je niks en beslaan de ramen ook niet. Ik hoop inderdaad dat de radiateur niet lek is maar dat het een andere oorzaak heeft, hoef ik tenminste die complete dasboard er niet uit te slopen.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Is er niemand anders die mij hierbij kan helpen?

AK74 (0), 13 jaar geleden

Als ik dit verhaal zo lees zou ik toch zeggen dat je radiateur lek is, maar je zou dan inderdaad toch wel koelvloeistofverlies
moeten hebben.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Je hoeft geen koelvloeistof te krijgen direct op je vloer, want de kachelradiateur zit in een "min of meer" waterdichte behuizing. Kijk maar goed of het tch niet langzaam weglekt aan de onderkant, want misschien zit bij deze punto net als bij ons lanciaatje Y de airbag computer precies onder het laagste punt van die net-niet-waterichte bak.... En dan kost het nog meer.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Maar ik rij hier al zeker 4 maanden mee rond en heb nog geen druppel koelvloeistof verloren, ik check het altijd.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Heb je je intereurfilter al vernieuwd/ gekeken of die niet vochtig is?
Koelvloeistof zou je eigenlijk niet beschrijven als een hele vieze lucht lijkt mij. Hooguit een klein beetje muf.

Je kunt ook even de afwateringen onder de voorruit checken. (dus buiten de cabine) Hierin hopen bladeren op die gaan rotten. Ruikt ook niet zo lekker.
Nu ik je verhaal beter lees geloof ik niet meer in een lekke kachel radiateur. Is trouwens geen klusje dat je voor niets wil doen, het dashboard moet er dan uit. Ik zou zeggen laat je koelsysteem afpersen, dan weet je het direct.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Erwin, waar kan ik mijn interieurfilter vinden?

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

ik neem aan op dezelfde plek als bij een lancia Y, en dan is het: motorkap open en als je er voor staast aan de linker kant. Daar zit dan vlak onder de ruit een soort plastic kapje dat je eraf moet fliemelen. Daaronder zit dan het filter in een plastic raampje dat je eruit kan trekken als je de vergrendeling losmaakt.

sjaak321 (0), 13 jaar geleden

Ik heb jaren geleden hetzelfde aan de hand gehad. Koelvloeistofpeil altijd in orde, maar wat bleek, er zat een luchtbel in van 2,5 liter !
Ik denk dat er bij jou zelfs meer aan de hand is dan alleen de radiateur, want je vloeistof kan verdampen door een lekke koppakking die weer ontstaat door het te hoog oplopen van de temperatuur omdat er te weinig koelvloeistof in zit.
Het een vloeit voort uit het andere.
Dus laat allebei maar eens goed nakijken, zowel de radiateur als de koppakking, want deze twee gaan altijd na elkaar stuk als er niet tijdig ingegrepen wordt.
En als ik jouw verhaal goed lees: vieze lucht en beslagen voorruit is 100% lekke radiateur en het op peil blijven van de vloeistof is bijna zeker een luchtbel.
Laat maar horen wat het was.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Sjaak, zou je best eens gelijk in kunnen hebben, had ik nog niet zo aan gedacht, een luchtbel.
Anyway, volgens mij moet je hoe dan ook beginnen met afpersen van het koelsysteem zodat je weet of deze dicht is of niet.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Koelsysteem is opnieuw afgeperst en meerdere keren ontlucht (ik weet dat het ontluchten van dit type Fiat zeer moeilijk is),
maar het systeem is toch echt dicht.
Temperatuur heeft ook nooit echt opgelopen doordat er altijd wel koelvloeistof in heeft gezeten, ik heb een temperatuurmeter in de auto.
Ik denk dat ik toch maar een kachelradiateur ga bestellen en proberen te plaatsen.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Waarom denk je dat de kachelradiateur lek is, als het systeem dicht is bij afpersen? Als de radiateur lek was, zou je de druk wel verliezen in je systeem.

(Wel je verwarmingsknop in de auto op open zetten als je afperst natuurlijk)

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Omdat ik niet anders die stank en de beslagen vooruit kan verklaren, ik ga morgen trouwens nog kijken naar de interieurfilter (als ik die heb),
en of het wel schoon daar is.

sjaak321 (0), 13 jaar geleden

Het blijkt dus dat men niet wil luisteren. Dus ik doe niet meer mee.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Ik laat hier binnenkort wel weten wat de oorzaak was, en als Sjakie gelijk had zullen we met ze alle zegge SORRY SJAKIE!!
In ieder geval bedankt allemaal voor het meedenken.

Paolo P. (0), 13 jaar geleden

Nou het probleem is opgelost, Erwin had gelijk, ik heb de afwateringen onder de motorkap erafgehaald (de ruitenwissers moesten erook af, om er bij te kunnen) bleek dat het helemaal vol zat met droge blaadjes, maar dan ook helemaal vol. Heb alles eruit gehaald (was wel een emmer vol), de afwateringskappen weer terugggeplaatst (had trouwens geen interieurfilter), en de verwarming doet het weer goed, zonder vieze geur en zonder beslagen raam. Ben ik blij dat ik dit eerst gedaan heb voordat ik een kachelradiateur had besteld om vervolgens mijn complete dashboard eraf te moeten halen.
Dus iedereen bedankt voor het meedenken.
Gr. P

Hans4040 (325) PRO, 13 jaar geleden

Mooi zo..bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

mooi dat het opgelost is. bedankt voor de terugmelding.

Hans4040 (325) PRO, 13 jaar geleden

Dat zeg ik......

sjaak321 (0), 13 jaar geleden

Leuk dat opgelost is.
Ik heb me schromelijk vergist, mijn excuses.

Gr.
Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.