Fiat Punto: Motor wordt heet in de file

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb problemen met de koeling van mijn motor. ALs ik gewoon rij wordt de motot gewoon warm zoals het moet. Maar zodra ik een beetje file ga rijden wordt de motor erg heeft. Hij komt bijna in het rood. Zodra ik weer ga rijden koelt die wel meteen weer af. Het water pijl is op orde, wel lijkt het water een beetje vies te zijn (alsof er wat roest inzit of bruin zand) er is wel laatst een nieuwe waterpomp in gekomen. De ventilator slaat netjes aan wanneer dat moet. ALs de mototr ongeveer 90 graden is ( helft op de meter in de auto) slaat de ventilator aan.
Heeft iemand een idee wat het kan zijn. Zelf denk ik dat de radiator niet meer goed is. Kan dit het probleem zijn.

Alvast bedankt

raymond9344

Geplaatst door raymond9344 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Ventilator slaat niet aan, in de radiator zit een sensor en die stuurt de ventilator. Trek de stekker eraf, zet de auto op contact en verbind de contacten van deze stekker met een paperclip met elkaar. Slaat de ventilator dan wel aan, sensor vernieuwen, slaat hij niet aan, meet de spanning op de ventilator. Wel spanning is ventilator stuk, geen spanning = zekering stuk of ergens een draadbreuk.

Succes!

raymond9344 (0), 13 jaar geleden

Paulmichiel:
Bendankt voor je snelle reactie. Maar de ventilator slaat wel gewoon als als het moet. Maar ik zal alles toch nog even na kijken. Heb je nog meer ideeen

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de temperatuur oploopt terwijl de ventilatoren al draaien dan denk ik dat een nieuwe radiateur geen slecht idee.

raymond9344 (0), 13 jaar geleden

Beste mensen

het bleek toch de sensor te zijn. Vervaneng en de ventilator gaat weer aan. Dacht eerst dat die wel gewoon aan ging maar toch niet meer. Nu wel weer. Maar heeft iemand een idee wat het kan zijn dat hhet water in de radiator een rode kleur heeft. Zelf denk ik dat er een packing kapot is. Iemand een idee.

Gr
Raymond

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Sommige koelvloeistoffen zijn rood.

raymond9344 (0), 13 jaar geleden

Er zit water in en geen koelvloeistof. het lijkt een beetje als of er zand in het water zit. Is niet zo maar lijkt het een beetje op. een idee wat het zou kunnen zijn. Nog een andere ding. Er is een benzine kabel geknapt op de tank. het gedeelte waar ook de benzinemeter de tank in gaat. Kan ik dat witte ding waar de kabels aanzitten en de benzine meter in zit los verkrijgen. Of moet ik een hele nieuwe tank kopen?

Alvast bedankt

Raymond

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zal ook wel op de sloop te vinden zijn.

Water als koeling is niet goed voor de motor en het koelsysteem. Dar kan gaan roesten/corroderen. Het kan ook bevriezen.
Vandaar dat er toevoegingen worden gebruikt. Sommige kunnen rood zijn.
Als je het niet vertrouwt, aftappen, schoon spoelen en opnieuw vullen met kant en klare koelvloeistof of water met anti-vries.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.