Fiat Seicento: Kilometer teller seicento 1.1 defect

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

mijn zusje rijdt een fiat seicento abarth 1.1 nu is sinds enkele maanden het probleem dat de kilometerteller er afentoe mee stopte.
op dit moment doet hij helemaal niets meer, mijn zusje hoort alleen een getik in het dashboard
wat is hier het probleem denken jullie?

kabel defect?
of is er wat in het dashboard afgebroken?

alvast bedankt,
vr. groet Rens

serpentoflight

Geplaatst door serpentoflight (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je de teller helemaal open doet en alles een beetje smeert dan gaat het weer goed. (tenmiste als je hetzelfde probleem hebt als wat ik al heb gehad)
Anders gewoon vervangen.

serpentoflight (0), 12 jaar geleden

ok ik zal een dezer dagen de tellerbak is losschroeven.... en het is even bekijken....
maar het is dus niet de kabel die kan ik uitsluiten?
zit de tellerbak nog op een aparte manier vast?

jeroen alvast bedankt voor je antwoord!

gr rens

serpentoflight (0), 12 jaar geleden

ik heb vandaag de tellerbak los gehad en alles even goed bekeken en weer in elkaar gezet... maar het zit hem in de kabel/tellerbak volgens mij net of de kabel er door schiet als het ware... kan het zijn dat de kabel versleten is of de tellerbak? ik zat namelijk iets aan de kabel en toen deed ie het wel weer en even later deed ie het weer niet meer.....

vr. groet rens

Gordon '75 (0), 12 jaar geleden

Om dit zeker te komen te weten kun je het beste de kabel ook losdraaien op de bak,als je dan aan de ene kant draait draait het vanzelfsprekend ook aan de andere kant,tenzij de kabel in 2 delen eruit valt,dan is hij natuurlijk zowiezo stuk.En je kunt kijken of op het einde van de kabel(dat gedeelte wat de tellerklok ingaat)nog een wit vierkant gedeelte zit,als het eruit ziet dat hiervan iets is afgebroken,dan adviseer ik je om een andere kabel te halen,desnoods gewoon eentje van de sloop,want zo snel gaan deze gedeeltes eigenlijk niet stuk!

grt Gordon.

serpentoflight (0), 12 jaar geleden

beste gordon de kabel draait wel rond ik heb namelijk gereden zonder tellerbak en dan zie je de kabel gewoon rond gaan... je spreekt over een wit vlak... wat bedoel je hiermee? ik zie alleen +- 2cm binnenkabel deze is wel vierkant maar zit geen wit vlak op.... dus ik begrijp niet helemaal wat je daarmee bedoelt...
bedankt voor je antwoord iig gr rens

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.