Fiat Seicento: koelfan slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

hallo,
ik zit met het volgende probleem, fan slaat niet aan.
als ik er rechtstreeks stroom opzet wil hij wel draaien, maar niet op de normale manier, er zit een sensor op de achterkant van het blok met 1 draad (groen/wit), als ik de draad er afhaal en er verbinding met de massa mee maak, gebeurt er niks met de fan maar gaat binnen wel het temperatuurlampje branden.
als ik een controle lampje op de sensor houd geeft hij geen massa.
weet iemand een oplossing, ik heb al iets op dit forum gelezen, maar dit gaat over een sensor en fan met meerdere draden, ik heb op de fan 2 draden rood en zwart en op de sensor 1 draad groen/wit

B.V.D. Dirk, prettige avond

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dirk,
die met 1 aansluiting is inderdaad voor het controlelampje. In de zijkant van de radiateur zit een thermoschakelaar met 2 aansluitingen. Verbind die eens door. Draait de ven dan wel,schakelaar defect.

8226tr (0), 12 jaar geleden

hallo, Maarten ga dat morgen even onderzoeken, controle lampje ging trouwens niet aan onder het rijden, in ieder geval vast bedankt Vr. GR. dirk

8226tr (0), 12 jaar geleden

Maarten, nog even een vraagje , die thermoschakelaar zit zeker aan die kant waar je niet bij kan, of is daar een truc voor?
B.V.D. Dirk

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

weet niet meer precies waar die zit. Die radiateur zit zowiezo op een kl*te plek.

8226tr (0), 12 jaar geleden

hallo, viel achteraf mee om de schakelaar te vervangen, zit ongeveer onder de slotplaat, maar ik zit nog met een probleem, de oude schakelaar was helemaal versmolten, stekker ging er bijna niet af, als ik de stekker van de schakelaar doorverbind, met een stukje electradraad dan gaat de fan wel draaien maar zakt ook het motortoerental en het stukje draad word bloedheet, dus zit er volgens mij een fikse sluiting, enig idee waar ik moet zoeken? B.V.D. Vr. Gr. Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.