Fiat Scudo: Koplampen Fiat Scudo gaan erg snel kapot (binnen 3 maanden gemid

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Beste Problemcar,

Vanaf het moment van aankoop van de Scudo klappen de koplampen er regelmatig uit. Gemiddeld zo'n iedere 2 a 3 maanden kan ik de 2 koplampen vervangen. Tegenwoordig vervang ik ze maar alle 2 om er zeker van te zijn dat beide lampjes weer 2 a 3 maanden meegaan. Vervang ik er 1 dan klapt de andere lamp de volgende dag ermee. De andere lampjes heb ik nog nooit hoeven te vervangen en dat lijkt er meer op zoals het zou moeten.

Weet iemand wat hier het probleem kan zijn ??

evridiki

Geplaatst door evridiki (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Scudo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Meet de accuspanning eens als de motor bv 1500 toeren maakt,deze mag max 14.4 volt zijn en dan alle electrische verbruikers uit en daarna als alles aan staat.
Als die spanning hoger is dan zal de spanningsregelaar in de dynamo vervangen moeten worden.
Dan is mijn eigen ervaring met een Palio,260000km met Philips H4 lampen zonder ook ooit maar één stuk te hebben gehad.

gjk055 (0), 13 jaar geleden

Ik had hetzelfde met mijn Scudo JTD van 2000, het bleek dat als ik een ander merk lamp plaatste in mijn geval de iets duurdere Philips H4 lampen deze nu al meer dan een jaar niet kapot gegaan zijn. Op advies van de Halfords

evridiki (0), 13 jaar geleden

Hey gjk055,

Ja die lampjes ken ik wel...maakt bij mijn auto niet zoveel uit. Ze gaan net zo snel kapot. Ik ga nu toch voor een xenonsetje van 100 euro met groot- en dimlicht. Misschien dat dat beter gaat werken.

Groet,

Jeroen

A31964 (0), 13 jaar geleden

Wat je ook misschien kan proberen, is een 12 volts "condensator" te plaatsen tussen je accu en de lampen. eventuele piekspanningen van de dynamo worden hierdoor dan opgevangen waardoor je lamp(en) inprincipe niet meer moeten stuk gaan. Je lampen krijgen een constante voeding van 12 volt. Dit probleem is ook bekend bij b.v Peugeots 206. Deze vreten namelijk ook lampen. Had namelijk gehoord dat als er dan een condensator tussen gezet was, dit probleem vrijwel opgelost was.
Succes !

evridiki (0), 13 jaar geleden

Hey a31964,

Dat idee van die condensator spreekt me ook wel aan. Ga ik over nadenken. Bedankt voor de tip.

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Scudo of stel zelf een nieuwe vraag.