Fiat Ducato: krachtverlies in hoogste versnelling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: idtd

tot de vierde versnelling trekt de kamper als een lier maar en gaat deze 80km maar schakel ik over naar de vijfde versnelling zakt hij af of heeft moeite de 80 vol te houden toen ik proef gereden heb liep hij met gemak 120 waarop de motor waarschijnlijk begrenst is omdat ook bergaf hij niet harder wou.

theonel

Geplaatst door theonel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan zijn dat de turbo druk te laag is (lek of turbo/regeling defect) of de motor-ecu ziet iets dat niet goed is en haalt de druk eraf.
Eerst foutcodes laten uitlezen en als da niets oplevert proefrijden en live data bekijken, vooral raildruk en turbodruk, zowel gewenst als werkelijk.

theonel (0), 13 jaar geleden

We kunnen de stekker om de motor uit te lezen niet vinden waar zit deze precies onder het dashboard links hebben we gekeken en uiteraard ook onder de motorkap

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als er geen 16-polige stekker is, dan heb je een 3-polige onder de motorkap.
Afhankelijk van de motorcode (typeplaatje onder de kap) heb je een mechanisch systeem, of een deels elektronisch systeem.
In het laatste geval kunnen er zelfs 2 ecu's voor opzitten. 1 voor de EGR en 1 voor de startbeveiliging.
In de EGR kun je een klein beetje data zien.

Stekkerlocaties: Rechts bij de veerpoot, Links bij de rembekrachtiger, of in het midden tegen het schutbord.

theonel (0), 13 jaar geleden

In het midden zitten 2 relais bij de rembekrachtiging zit niets,alleen bij de linker voorpoot zitten 3 connectors die 2 polig zijn 2 maal geel 1maal wit

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Motorcode (typeplaatje onder de kap)?

theonel (0), 13 jaar geleden

er is alleen het voertuig nummer te vinden dat is ZFA 23000005666669 geen motor plaatje te ontdekken maar dat wil met deze camper niets zeggen ik verwijs hiervoor naar camper site camper importeren uit Duitsland een nachtmerrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.