Fiat Ducato: storing krukaspositiesensor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3

Hallo,

heb hier een ducato die soms niet start of tijdens het rijden uitvalt. storing die er in komt is krukassensor. nu hebben we die al vervangen zonder resultaat helaas. is het bij deze types ook mogelijk dat de nokkenassensor deze zelfde storing veroorzaakt? dit is eigenlijk de enige storing die telkens terug komt.
mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt het bdp signaal ook juist bij het mms binnen?
Heb je het signaal al gewoon gemeten? Het hoeft niet perse aan de sensor zelf te liggen toch?

timhoeks (0) PRO, 13 jaar geleden

nee klopt, bedrading is heel en ik ben helaas niet in het bezit van een scoop. het is ook geen permanente fout. maar meestal is het binnen een uur wel mis.

T.P. (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer ook even of distributie op tijd staat, deze kan wel ns van tijd af gaan doordat er water bij de spanner kan komen en wil bevriezen, dit hoeft zich niet meteen in een probleem te openbaren. Er wordt dan een fout gezien fase/toeren/synchronisatie of iets dergelijks maar het kan zijn dat foutomschrijving bij uni app. net iets anders zegt.

rick559 (0) PRO, 13 jaar geleden

timing distributie komt vaak voor, staat dan tandje verkeerd.

gifkikker13 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik heb hier ook een ducato staan met het zelfde probleem. echter als hij 1 maal gestart is op startpilot, dan de hele dag geen probleem weer. Moet echter wel erg lang starten voordat hij aanpakt. Nou heeft hij 1 verstuiver niet al te fijn. Maar dan zou hij toch het probleem altijd hebben. Als ik hem start dan geeft de rail druk sensor 6.5 Mpa aan. Met de retour dicht is dit 10 Mpa. Mijn vraag is Ligt het aan de distibutie timing of aan de injector of bijde. Het is een export bus, dus dan is een andere injector proberen al gouw te duur.

gifkikker13 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is opgelost. Was toch een injector

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.