Fiat STILO SW: krukaspositiesensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 182B6000, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 76

Hoi... ik heb hier een Stilo welke niet wil starten. Ik heb de ecu uitgelezen en deze geeft een foutcode dat er iets mis is met de krukaspositiesensor.

Ik zou graag willen weten hoe ik deze moet testen en tevens hoe ik de bedrading er naar toe moet controleren.

gr,
Artois

Artois

Geplaatst door Artois (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Artois (0), 6 jaar geleden

Als ik mijn uitleesapparaat aansluit en de motor probeer te starten zie ik het toerental toenemen. De sensor is voor het toerental en het BDP. Het lijkt er dus op dat de sensor wel werkt. (Ik heb de foutcode overigens gewist en deze is later ook niet meer terug gekomen. )

Ik wil nu eerst bekijken of de motor wel benzine krijgt. Ik ruik, na de vele startpogingen, namelijk helemaal geen benzinelucht.

De motor lijkt te willen aanslaan maar verder als wat gepruttel komt deze niet en zodra ik de sleutel loslaat is het afgelopen..

Ik hoor de brandstofpomp wel gaan werken als ik de sleutel omdraai... dus de startblokkering of de noodknop is het ook niet.

Hoe kom ik te weten of er wel benzine de motor in komt?

Mag ik de luchtinlaat los nemen en direct 'remmenreiniger' inspuiten om te kijken of de motor dan wel gaat lopen?

Wellicht zit het brandstoffilter verstopt of een benzineleiding.

kaleido 1 (1565) PRO, 6 jaar geleden

Je kunt ook een tijdje starten en dan een bougie er uit draaien , als deze droog is komt er geen benzine.
Als de bougie er uit is kun je meteen controleren of er wel goede vonk is en meteen de staat van de bougie controleren.
Remreiniger inspuiten kan met mate geen kwaad .
Deze motor heeft ook een nokkekassensor dacht ik , gaan ook wel eens stuk , tevens kun je de relaisbox onder de motorkap eens controleren op slechte relais , de kleine zwarte en bruine.

Artois (0), 6 jaar geleden

De motor start weer !!!

Ik heb je advies opgevolgd Kaleido 1 en de bougies werden nat, dus de motor kreeg wel benzine, maar de bougies zelf zagen er heel erg versleten uit. De centrale elektrodes waren zodanig versleten dat de afstand tot de massa elektrode veel te groot was geworden met als gevolg een slechte ' gele' vonk. Ik heb de afstand tussen de elektrodes en stuk minder gemaakt en de vonk zag er hierna al weer een stuk beter uit. Ik heb de bougies hierna weer gemonteerd en de motor startte hierna weer !!!

Dus ... even nieuwe bougies halen en het probleem is opgelost.

Hartelijk bedankt voor het nuttige advies Kaleido 1 ....

m.vr.gr
Artois

kaleido 1 (1565) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.