Fiat Stilo: Probleem wat niet gevonden werd...

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Goede avond!

Hierbij een vraag aan jullie, in de hoop dat iemand hier iets van herkend.

Vorig jaar zomer deze auto gekocht en tot op heden nog erg blij mee. Rijd verder super!

Het probleem:
Afgelopen jaar met deze auto naar Zuid Frankrijk. Heen geen problemen...tot de terug weg.
Net 100 km onderweg volop in de bergen die stijl waren. Berg opwaarts kreeg ik vanuit het niks de auto niet meer in z'n 4de en 5de versnelling. Leek net alsof hij daar niet meer in kon, of de versnelling niet pakte. Na paar keer proberen ( want overige versnellingen deden het wel gewoon) de auto aan de kant gegooid. Zo konden we niet verder rijden. Auto werd weggesleept en kregen vervangend vervoer.
De auto werd na 2 weken thuis gebracht en door de garage nagekeken.
Eindelijk dat telefoontje! Mvr kom u auto maar ophalen, want hij rijd zoals hij hoort te rijden. we kunnen niks vinden. Hebben hem uitgelezen en er mee gereden op de snelweg. Maar we konden niks vinden. ook met het uitlezen konden we niks anders vinden dan dat hij vol stond met oude meldingen.
Eenmaal daar doorgevraagd omdat we het toch vreemd vonden dat hij niet verder wilde schakelen. Hun idee daarop was:
Het kan zijn dat door de extreme hitte die er was op dat moment, dat de koppeling of koppelingsplaat iets was uitgezet waardoor hij de versnelling niet pakte. De auto uiteraard goed geladen was...( met 2 volwassenen en 2 kids en bagage in de auto) en dat de auto van slag was doordat de computer overvol stond met oude meldingen. Dit geheel heeft misschien voor deze reactie gezorgd. Anders zouden wij het zo ook niet weten.???
Dit jaar willen we weer met de auto die richting op....maar hebben logisch geen zin in weer dit probleem midden in de bergen. Het lijkt me toch dat een auto dit moet kunnen trekken. Het is best een goeie ruime auto waarvan je zou denken dat hij het moet redden in de bergen.
iemand een idee waar ik het zoeken moet?? Tot op heden ook verder geen problemen wat dat betreft meer gehad met de auto...

Alvast thnx voor het lezen en meedenken.
Gr Kelly

KellyS

Geplaatst door KellyS (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

Het schakelgebeuren werkt met kabels , ik vermoed dat daar iets fout gaat , dat er door de hitte iets begint te klemmen en met waarschijnlijk toch wat speling zo hier en daar je net niet de slag kunt maken om hem in de versnelling te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.