Fiat Doblo: Lek koelvloeistof

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Er lekt behoorlijk veel koelvloeistof in mijn cabine. Binnen een ritje van 35 km was de hele pot koelvloeistof leeg. Ik denk zelf dat de kachelradiateur kapot is.
Ik vraag me af wat dit kost om te maken want dit is een klus die mij te moeilijk is. Ik begrjp dat dan het hele dashbord er uit moet. Zou het ook nog een andere oorzaak kunnen hebben. Bij de motor zie ik geen lekkage alleen onder het dashbord aan de bijrijderskant.
Alvast bedankt voor de reacties.

bolster

Geplaatst door bolster (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mkampstra (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je de werkelijke lekkage niet kunt zien door je kop (en een lamp) onder het dashboard te steken, moet het dashboard er uit... Dit is inderdaad best veel werk... Radiateurtje zelf zal niet zo heel veel kosten. Alleen de arbeid is een hele dot.

bolster (0), 11 jaar geleden

Ben gisteren toch maar naar de garage geweest en het is inderdaad de kachelradiateur die lekt. En inderdaad moet alles er uit. Ik heb het 2 jaar geleden ook al gehad. Zo'n ding zou toch langer mee moeten gaan. Al heb ik het toen door een beunhaas laten doen. Dus ik weet waar mijn vakantiegeld heen gaat dit jaar. Ze zijn er een dag mee bezig zei men. EN ik kan er pas volgende week terecht en daar baal ik nog het meeste van want zolang kan ik mijn auto niet gebruiken.
Maar bedankt voor de tip en ik zal hier nog opschrijven wat de kosten waren want dat kan ik nergens vinden op het net.

graddy (0), 11 jaar geleden

ou nog even vermelden wat de schade was. Reparatie was 520 euro en volgens de garage had de beunhaas de vorige keer een stang er niet uitgehaald waardoor de radiateur onder druk er in was gezet en misschien toen al beschadigd zou zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.