Fiat Punto: Lekstroom fiat pubto

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3jtd

Hallo,

Ik heb een punto waarvan de accu leegtrekt.
Nu ben ik er inmiddels achter dat de lekstroom heeft op 2 zekeringen, namelijk van de radio, knipperlichten, verwarming, binnen verlichting, instrumentenpaneel. Dit alles zit verdeeld over 2 zekeringen. Wat mij opvalt is dat het instrumentenpaneel als enige op beide zekeringen zit.
Afgelopen weekend heb ik de zekeringen erin gelaten en het instrumentenpaneel losgekoppeld, resultaat de auto start gewoon zonder problemen.
Nu ligt voor mij de vraag nog of het probleem nu in het instrumentenpaneel zit of kan het aan de bcm liggen?

Hoor graag wat jullie hierover denken.

Gr john

dreamer86

Geplaatst door dreamer86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Hallo John, geeft de dynamo wel genoeg ampere/stroom?Is deze niet defect of half defect? Je kan deze (gratis) laten doormeten bij accubedrijf?
Je kunt alle massa en (accu) aansluitingen (stekkers dashboard) en relais schuren met schuurpapier en inspuiten met wd-40?
Je kunt ook zoeken bij deuren/klep etc of er geen draad is kapot geschuurd en kortsluiting maakt.
Of haal een dashboard van de sloop als je deze niet vertrouwd? Maak dan weer de aansluiting van de stekkers weer schoon met schuurpapier en wd-40.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.