Fiat Doblo: linker koplamp dimlicht werk niet, lampje ok,zekeringen ok

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Gisteravond wilde ik na werk naar huis terugrijden toen ik merkte dat de linker koplamp van m'n doblo het niet deed. ('s morgens deed ie het nog)
Eerste gedachte was lampje defekt, dus lampje vervangen, maar nog steeds geen licht... lampje gecontroleerd en is goed.
Toen alle verlichting-zekeringen gecontroleerd die ik kon vinden (in zekeringkast motorruimte en in dashboard), maar ook hier alles in orde.

Is er nog iets wat ik kan checken voordat ik de bedrading moet gaan nameten/blootleggen ? ...want daar heb ik eigenlijk even niet zo'n zin in.

het stadslicht-lampje in de linker koplamp doet het wel, net als grootlicht.

De rechter koplamp doet het wel prima.

Wie heeft er een tip of suggestie ?

-Eric

EricL

Geplaatst door EricL (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Aad Pilsch (0), 13 jaar geleden

Dimlicht aanzetten en tussen de fitting en massa meten of er spanning is. Roest/vuil in de fitting? Als er geen spanning is en de zekering is ok wordt het lastiger...

EricL (0), 13 jaar geleden

Heb de spanning op diverse manieren gemeten, maar de +12V ontbreekt...massa is wel goed.
de fitting had ik ook al schoongemaakt (en terwijl dimlicht aan stond) de stekkertjes een beetje heen en weer bewogen om te zien of oxidatie het probleem was, maar helaas gaf dit ook geen resultaat

Aad Pilsch (0), 13 jaar geleden

Ik ken de Doblo niet, is de wagen voorzien van een verlichting foutdetectie systeem? Het kan namelijk zijn dat het systeem de voeding onderbreekt als er geen lamp gedetecteerd wordt. Is er een foutmelding? Even uit laten lezen bij de dealer, misschien is het een kleinigheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.