Fiat Punto: linker ruitenwisser defect - scharnier ontwricht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16v

Hallo,

Net als met mijn vorige punto heeft is linkerruitenwisser defect. Het scharnier "springt" regelmatig los waarbij beide "armen" niet meer kunnen scharnieren.

Ben al eens bij de dealer geweest die doodleuk de hele unit verving voor 250e +. Het lijkt een heel simpel probleem en het vervangen van de unit ( inclusief electromotor) lijkt mij een paarde middel.

Met mijn tweede punto heb ik hetzelfde euvel weer. Nu heb ik vorige jaar al eens zelf gewoon de "armen" weer in elkaar geklikt.
Op het scharnierpunt zit een rubbere dop die de twee metalen armen met elkaar verbind. Deze is echter nu verloren gegaan met de laatst ontwrichting.

In tegenstelling tot mijn verwachting kon ik hier op het forum niets vinden hoewel het euvel mij vrij gangbaar lijkt. Ook gezien het aantal aangeboden punto's op de tweede hands markt met dezelfde storing.

Heeft er iemand een slim idee om het defect voor weinig kosten te verhelpen?

Bij voorbaat dank

T.

tom17

Geplaatst door tom17 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Die borgdop kost bij de dealer iets van nog geen euro en is los te krijgen,hoef je niet de hele unit voor te vervangen

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=thei11316]Die borgdop kost bij de dealer iets van nog geen euro en is los te krijgen,hoef je niet de hele unit voor te vervangen[/quote]
Onder welk nummer kan je die borgdop bestellen? Wegens gebrek aan andere oplossingen vervangen wij ook de complete unit.

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Geen idee welk bestelnr Jeroen,maar de dealer had 'm in het rek liggen.
Kan natuurlijk ook van een slopertje zijn geweest.
Maar ik zal morgen eens op mijn Fiat DVD kijken als ik tijd heb,of dat onderdeel los te bestellen is.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

't staat er niet op hoor. ik heb net gekeken

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Klopt Jeroen ik had ook gekeken en voor de zekerheid ook even bij de Tempra,want daar heb ik vorige maand nog een borging/kunstof lager voor gehaald(mijn zoon heeft een Tempra) maar staat ie ook niet bij.
Was bij Creusen in Heerlen,off Fiat en Lancia dealer,hoe die eraan komt weet ik natuurlijk niet,maar als ze kapot zijn kan ik ze daar wel gaan halen.

tom17 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties alvast, ik ga zeker bij mijn dealer informeren hoewel ik het vertrouwen een beetje ben kwijt geraakt sinds de keer dat de gehele unit vervangen is. Toevallig heeft mijn zwager ook een punto en ook problemen gehad dus wellicht dat het via zijn dealer wel lukt.

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Tom kan best zijn dat mijn dealer deze onderdelen via een ''zijweg'' inkoopt,maar op de Fiat DVD staan ze niet als losse ondedelen op.
Als jou dealer die zijweg niet kent,is dat natuurlijk jammer,maar kun je 'm ook niets verwijten.

Anders op de sloop gaan kijken,staan Punto's genoeg.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk ook dat de meeste dealers hiervan niet op de hoogte zijn hoor. Wij wisten ook van het bestaan van die pluggen niet af.

Jhreekers (0), 17 jaar geleden

Volgens mij is er voor de punto geen borgdop te koop
maar wat je wel kunt doen is een gaatje erine boren dan een boutje met grote ring erin
dat die er ook niet meer afschiet.

Groeten Johan

ChrisBk (0), 6 jaar geleden

Na lang zoeken bleek voor mij dit de beste oplossing te zijn, zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qqaUZlx7... - door middel van de fiat ruitenwisser reparatie clipje heb ik dit euvel ook voor mijn fiat kunnen oplossen. Ik heb gewoon de stappen gevolgd in de video en voor 15 euro die clipjes gekocht. Echt een aanrader en het werkt perfect!

Zie video:
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=qqaUZlx7...[/yt]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.