Fiat Punto: loopt niet mooi en bij wegrijden net brommobiel....

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo, wie kan mij verder helpen?
Inmiddels al veel gedaan, storing was er "ineens", loop op 2 poten en reed als brommobiel.
Auto reed daarmee niet harder dan 60, beroerd etc. Inmiddels i.o.m. garage's geweest, uitgelezen etc. etc.
Concreet vervangen (gelukkig zelf i.v.m. kosten) koppakking, BDP sensor, bougies, 2 injectors, kabelboom, ECU gereviseerd, kleppenhuis, bougies kabels, Bobines, 'n beurt gegeven, temp. sensor en nog loopt hij niet zoals het hoort.
Auto uit laten meten en worden er allemaal niet wijzer van, hij vonkt en alleen de 2 middelste bougies zijn helemaal droog.......loopt wel maar niet goed uiteraard, zijn nog gewoon bij het begin, wie heeft er een suggestie?

Wesly

Wesly Punto

Geplaatst door Wesly Punto (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat was de reden om de cilinderkoppakking te vervangen??? Zijn er nieuwe onderdelen geplaatst??? probleem moet zitten in de bobine of de bedrading van 1 en 4. Als de ecu gereviseerd is zou daar het ptobleem niet in mogen zitten.. )toch maar even opnieuw uitlezen..

Wesly Punto (0), 12 jaar geleden

Hoi Cor, de reden dat we de cilinder koppakking hebben vervangen was op aangeven van de FIAT garage. Na het luisteren en een snelle "test", aldus de dealer moest het haast wel de pakking zijn. Nadat we alles open hadden liggen bleek alles (zoals ook wel een beetje verwacht) dat alles in orde was, er is daarom ook niets vervangen. Waarom denk jij aan de bobine bedrading van 1 en 4? Het zijn juiste de twee middelste bougies welke droog blijven (buiten het feit dat ze alle vier vonken)........

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

als de bougie's 2 en3 droog zijn hebben deze ontbranding zijn 1 en 4 nat dan hebben deze geen goede vonk dus wat cor zegt kan waar zijn

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt hopelijk wel een nieuwe koppakking geplaatst?? de pakking is geschikt voor 1 malig monteren....

Je vertelt eerst dat er 2 injecteurs vervangen zijn, Welke 2 en waarom??? wat waren de foutmeldingen (( Als de bdp sensor stuk is weigert de motor meestal alle dienst, of de functie ervan moet gedeeltelijk overgenomen kunnen worden door de nokkenas sensor.

Is de vonk wel sterk genoeg??? Moet toch wel 8 mm kunnen overbruggen naar de massa. Cilinder 1 en 4 gebruiken 1 (dis) bobine en 2 en 3 de andere.

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Wat is er met de ECU mis geweest?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.