Fiat Seicento: moter valt uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,
Sinds vorige week stopt motor spontaan met lopen als ik stil sta. hij doet dit niet altijd maar alleen als hij warm is.
Vervolgens krijg ik hem dan moeilijk weer aan de praat en moet ik een beetje gas bijgeven bij het starten.
Zodra hij dan weer loopt slaat hij niet weer af. een rare storing dus.
Wie kan mij helpen???
Alvast bedankt.
Ron

ronpe

Geplaatst door ronpe (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ron kijk eens naar het slangetje van de MAP sensor. Kan aan een of beide kanten ingescheurd zijn.

jacoooooo82 (0), 13 jaar geleden

hoi,

ik heb dus een seicento 1.1 uit 2000 met precies hetzelfde probleem.... ook al div keren bij de garage geweest en niks in de computer te vinden.. injectiehuis al eens schoongemaakt maar elpt allemaal niks. Ik heb gekeken bij de MAPsensor en als je het slangetje bedoelt wat er onder zit vanaf de vacuumpom dan is die nog in prima staat. of bedoel je een andere slang? Weet iemand de oplossing voor dit probleem??

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mapsensor geeft de apsolute druk door aan de ecu . Alleen als er geen verbinding is wordt dat als een fout gezien. De uitlezer moet weten wat de druk moet zijn bij lopende motor. Slangetje loopt van spruitstuk ( onder gasklep) naar sensor.een plat zwart plastic element . Stekker heeft 3 draden. Tule kan afbreken dus voorzichtig losnemen. De fout komt veel voor en was ook het eerste waar je eenvoudig naar kunt kijken. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.