Fiat Cinquecento: Motor controle lampje gaat branden bij regen

Bouwjaar: 1995

Hallo collega's,
Wij hebben hier een Cinquecento van een klant met een vreemde storing. Het motormanagement controle lampje gaat branden wanneer het regent. Voor de rest merk je aan de auto weinig. Wanneer je de auto even doortrekt verdwijnt de storing om vervolgens na een tijdje weer te verschijnen. Wanneer het niet regent, dan gaat het lampje niet branden.

Bij het uitlezen geeft de motor geen storing. In eerste instantie dacht ik aan de bougiekables, maar deze zijn al eens vernieuwd en zien er goed uit. Nu kan het natuurlijk de BDP sensor, de bobine of andere signaal gever zijn. Maar voor ik verder ga zoeken, wil ik eerst weten of iemand deze storing al eens heeft meegemaakt.

Alvast bedankt.

Jan Doornenbal
Auto Totaal Houten

autototaalhouten

Geplaatst door autototaalhouten (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Problemen met dit brandende diagnoselampje zijn vaker gehoord van de Cinquecento.Vaak iets met de MAP Sensor.Wellicht kun je hier eens naar kijken?

frans3264 (0), 19 jaar geleden

Wild guess: vuil op de lambda-sensor?

autototaalhouten (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet precies wat het geweest is, maar de auto had een lekke koppakking. Nadat deze was vervangen, geen last meer gehad vande storing. Uiteraard zijn veel kabels van de onstekening en inspuiting los geweest. Misschien dat de storing daarmee is opgelost, maar het blijft gissen. Iedereen bedankt voor zijn hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.