Fiat 600: Motor slaat geruisloos af tijdens rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Fiat 600 en Seicento is hetzelfde. Bij het invullen van de voorgedrukte vragen stond geen Seicento maar wel 600 , vandaar. Maar ook dat terzijde, beide keren in een bocht. Hij had twee weken stil gestaan met oude accu en na de nieuwe accu een dag of 10.

Annavr

Geplaatst door Annavr (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Annavr (0), 7 jaar geleden

Ik rij al 10 jaar heel tevreden in mijn Fiat Seiciento. Afgelopen week hield de motor er mee op terwijl ik afremde in een bocht om de weg over te steken. Tijdens het draaien merkte ik dat de motor stilgevallen was en stond het stuur praktisch vast. Heb snel de koppeling ingedrukt, contactsleutel uit en weer aan en de motor startte meteen en kon ik weer optrekken. Terugdenkend heeft de motor een paar dagen daarvoor ook een aantal keer gehaperd (geen benzinetoevoer?) zowel grote weg als stadsverkeer. Ongeveer 5 jaar geleden is dit ook een keer gebeurd. Omdat hij het gewoon weer bleef doen, verder geen aandacht aan besteedt. De garage zegt nu dat ik moet afwachten of het nog 'n keer gebeurt omdat er met zoeken geen beginnen aan is bij zo'n oude auto. (Lijkt me behoorlijk gevaarlijk). Drie weken geleden een nieuwe accu in laten zetten omdat hij daarvoor wel een paar weken had stil gestaan. Kan het zijn dat de benzine oud is of hebben jullie suggesties voor de garage? Heb er zelf nl 0 verstand van. Bij voorbaat dank.

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

Fiat 600 van 2003 ? wat is het .
Seicento kan wel , maar dat terzijde , Valt hij alleen uit in de bocht of ook recht uit bij het afremmen ?
Benzine oud , hoelang heeft hij stil gestaan ?

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

Zou haast denken dat er ergens een kabelbreuk zit die in de bocht aktief wordt , doordat de motor iets kantelt bv.
Oude benzine , is geen issue.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Gebeurd het altijd met het gas los/terug schakelen? Foutcodes?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

[quote=Annavr]Fiat 600 en Seicento is hetzelfde. Bij het invullen van de voorgedrukte vragen stond geen Seicento maar wel 600 , vandaar. [/quote]

Seicento staat er wel bij...en is niet hetzelfde als de 600.
De 600 werdt geproduceerd van 1955 tot 1969, de Fiat Seicento is een compacte hatchback uit het A-segment die in 1998 is geïntroduceerd als opvolger van de Fiat Cinquecento

Dit ter info en off-topic.

Annavr (0), 7 jaar geleden

Dank jullie wel voor het meedenken. Het is pas 2 x gebeurd. Eerste keer 5 jr geleden en vorige week een keer. Het sputteren gebeurt als ik rijd en de motor uitval gebeurde met ingedrukte koppeling en minderen van gas, ik reed zachtjes uit in z'n 2. Ik merkte eerst niet dat de motor uitgevallen was.

Annavr (0), 7 jaar geleden

Gisteren uit laten lezen. Geen fouten gemeld. Het zou 'n eenmalige actie van mijn karretje kunnen zijn. Net als 5 jaar geleden. Hij heeft het niet meer gedaan en rijdt prima. Denk dat ik dus maar afsluit hier. Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 600 of stel zelf een nieuwe vraag.