Fiat 600: Tikkend geluid dashboard, acculampje brand af en toe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Ik rijd al een aantal jaar in een Fiat Seicento Sporting Abarth maar er zijn nu een paar probleempjes waar ik niet uit kan komen.
Ik heb al geruime tijd tijdens het rijden dat er een tikkend geluid komt van boven het stuur. Weet iemand wat dit kan zijn en hoe ik het kan verhelpen?
Ook heb ik een probleem dat mijn acculampje tijdens de kou ineens oplicht en dan vanzelf weer uitgaat, mijn accu heb ik een jaar geleden vervangen, zou ik hem dan nu weer moeten vervangen of kan het misschien iets anders zijn?
Tevens heb ik dat als de motor koud is en ik in zijn 2 of 3 schakel en tussen de 40 & 50 km p/h rij er een fluitend geluid ontstaat, als je dan in zijn 4 schakelt en boven de 50 rijd dan gaat het geluid vanzelf weg. Weet iemand wat dit eventueel kan zijn?

Voor de rest ben ik heel erg blij met mijn auto en hoop dat er oplossingen zijn voor mijn probleempjes zodat ik nog meer plezier van mijn autootje heb.

Helaas had ik gisteren helemaal pech met mijn auto. Mijn verlichtingslampje op het dashbord doet het niet meer en nu hield mijn acculampje er ook mee op. Mijn lichten gingen minder fel schijnen, mijn radio hield er mee op en tevens gingen mijn ruitenwissers niet meer aan. Op mijn werk aangekomen stopte hij er helemaal mee. Daarom de ANWB gebeld en deze man vertelde mij dat de accu prima in orde is, de V-snaar staat strak gespannen en hij gaf aan dat het mijn dynamo is. Nu heb ik even nagekeken maar iets meer dan een jaar geleden heb ik al eens mijn dynamo vervangen. Het zou wel heel erg zonde van het geld zijn als ik er nu weer een nieuwe dynamo in laat zetten en het probleem niet verholpen is.
Kan iemand mij misschien een tip geven wat het misschien anders zou zijn (een massakabel ofzo?)?
Ik kan donderdag er een nieuwe dynamo in laten zetten maar ik wil dan wel eerst zeker weten dat dit het probleem is en dat alle andere problemen zijn uitgesloten.

GP2010

Geplaatst door GP2010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat fluitende geluid is niet toevallig de v-snaar die slipt? Waardoor de dynamo niet genoeg bijlaadt en dus het accu-lampje aan gaat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 600 of stel zelf een nieuwe vraag.