Fiat 600: rem werkt niet, trap rempedaal tot op de bodem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Ik heb mijn fiat 600 nu 1 jaar. De vorige eigenaar is erg zuinig op de auto geweest en heeft er in 7 jaar tijd maar 35.000 km. mee gereden. Ik heb er het afgelopen jaar bijna net zoveel gereden. Toen ik de auto net had, bleef de remklauw steken, dit is verholpen door een aantal keer heftig te remmen. De rest van het jaar heb ik daar geen last meer mee gehad tot 3 weken terug. De auto had 2 weken stilgestaan vanwege vakantie. Op weg naar mijn werk moest ik remmen, ik trapte de rempedaal helemaal tot de grond, maar er gebeurde niets. Doordat ik snel een paar keer pompte deed hij het gelukkig wel weer, maar de schrik zat er goed in.
Gister gebeurde het weer. ik moest voor 2 stilstaande auto's remmen en weer trapte ik de pedaal tot de bodem en er gebeurde niets. Met pompend remmen werkte het wel, maar wederom zat de schrik er goed in, ik heb de laatste kilometers langzaam gereden en steeds pompend geremd, want het probleem was niet met 1 x pompen opgelost.
's Avonds ben ik bij de garage langs geweest, natuurlijk remde de auto toen weer normaal. Ze hebben de remvloeistof/olie nagekeken, maar die bleek in orde te zijn. Ik heb de Fiat dealer gesproken, er schijnt geen Fiat probleem met remmen bekent te zijn, maar ik zit mijn probleem niet te verzinnen. Ik sta doodsangsten uit dat ik straks misschien een ongeluk veroorzaak.

Graag hoor ik of er iemand is die hier ook mee te maken heeft gehad en weet wat het probleem is.

Alvast bedankt,

Linda

belindas

Geplaatst door belindas (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tonny11609 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk hoofdremcijlinder kapot

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Dat denk ik ook... Zou er als ik jou was even door iemand die er verstand van heeft goed naar laten kijken, want zoals je zelf al aangeeft is het levensgevaarlijk om met zoiets rond te blijven rijden. Op een dag sta je stil op een manier die je echt niet zou willen meemaken.
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 600 of stel zelf een nieuwe vraag.