Fiat Punto: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Afgelopen vrijdag is er nog in de Fiat gereden was er niks aan de hand. Tot nu toe ook nog nooit problemen gehad. Maandag zouden we de auto weer starten maar hij deed het niet. Je hoort de startmotor wel, maar hij slaat niet aan. Gisteren de ANWB gebeld. Zij hebben de auto uiteindelijk aangesleept en toen deed hij het in 1 keer wel. Op advies van de ANWB hebben we vandaag de bougies en boogiekabels vervangen.Helaas zonder succes. Nog steeds hetzelfde probleem.

Vandaag is de ANWB nogmaals geweest. De sensor die bij de krukaspoelie zit krijgt wel stroom maar geeft geen weerstand! De man van de ANWB dacht dat deze sensor kapot is maar het blijft afwachten.

Wij gaan dus op zoek naar zo'n sensor. Hopen dat die niet te duur is!

Tips en advies zijn dan ook (nog steeds) van harte welkom!

Spayke

Geplaatst door Spayke (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

krukassensor vervangen,komt vaker voor. Door het aanslepen krijg je een hogere inductieve spanning dan tijdens het starten met de startmotor,vandaar dat ie het dan wel doet.
succes!

Spayke (0), 13 jaar geleden

Het verhaal van aanslepen is duidelijk.

Wanneer je het gas erop houd blijft de auto ook draaien. Wanneer je stil gaat staan, dus gas los valt de auto uit. Heeft dit ook met die sensor te maken?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk niet. Ik denk dat de ook een probleem hebt in het stationaire gedeelte (gasklep of stat. stelmotor)

Spayke (0), 13 jaar geleden

Heel erg bedankt voor je uitleg en reactie! Vandaag een nieuwe sensor gehaald en hij start gelukkig weer! Het probleem is dus opgelost!

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

mooi zo,bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.