Fiat Punto: motor slaat op hol

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Zo nu en dan remt bij het loslaten van het gaspedaal de auto niet op de motor af, trap je dan de koppeling in dan schiet het toerental omhoog en gaat de motor enorm razen alsof je het gas diep intrapt. Als je tijdens het rijden het contact afzet en direct weer start, is het probleem weer een tijdje weg. Het gebeurt alleen in de zomer en alleen als de motor op temperatuur is. Laat je op de snelweg het gaspedaal los als het gebeurt, gaat de motor na een tijdje (langer dan ongeveer 10 seconden) alsnog afremmen alsof er niets aan de hand is. Nader je een stoplicht dan moet je remmen met de motor in de versnelling, waarbij je ook nog eens de aandrijving van de motor moet afremmen, totdat de motor bijna afslaat, voordat je de koppeling kunt intrappen. Het lijkt steeds vaker te gebeuren. De auto heeft 45 duizend kilometer gelopen. De diagnose geeft geen storing. De garage denkt dat het het gasklephuis is of de computer en kan niets garanderen. Ze moeten het nog onderzoeken en denken daar minimaal 2 dagen voor nodig te hebben.

jodo

Geplaatst door jodo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Igo (0), 13 jaar geleden

Ik weet niet hoe het komt maar het is wel de normale handeling om op de motor af te remmen ipv meteen de koppeling in te trappen, dit is zowiezo beter voor je remmen. En onder het rijden de auto opnieuw starten is niet goed voor de katalysator dus dat zou ik niet te vaak doen.

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Stappenmotor schoonmaken en evt opnieuw afstellen,als deze af te stellen valt.

beunhaas1992 (0), 12 jaar geleden

heey ik allemaal martin is de naam.
ik heb zelf ook een fiat maar dan een 1100cc uit 97.
heb het zelfde probleem bij mij schomeld het toerental eerst even tussen de 1500 en de 2000 toeren.
en dan begind die van mij ook te razen dan draai ik de sleutel terug en als ik hem dan weer start is er meestal niks meer aan de hand.
is het voor mijn auto dan ook verstandig on de spappenmotor schoon te maken en als het kan afstellen??
en zo ja hoe maak ik hem dan schoon en stel ik hem weer af.
alvast heel erg bedankt en hoop graag wat van jullie te horen.

groetjes martin oosterloo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.