Fiat Punto: Motor slaat tijdens het rijden soms af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Sinds enekele weken heb ik een lastig probleem met mijn Punto. Tijdens het rijden slaat de motor onverwachts af. Gelijk starten doet hij dan niet meer, soms wel kort daarna, maar dat kan ook tot enkele dagen erna duren.
Dit probleem is ontstaan nadat ik 2 weken ervoor ook al stil kwam te staan, ik kon niet meer schakelen. In een poging de auto naar een parkeerplaatst te krijgen heb ik hem geforceerd geschakeld en tot slot viel de motor uit. De auto is in de garage voorzien van een andere versnellingsbak en koppelingsplaat. Na ongeveer 2 weken begon zich het probleem met het afslaan en starten voor te doen. Na een dagje garage waarbij er gekeken is naar de electrische bedradingen leek het probleem verholpen, maar na enkele dagen stond ik weer stil midden op de weg. Op advies een brandstof relais vervangen (nieuw bij fiat dealer gekocht). De oude zat vast met wat tierips. Maar helaas na enkele keren hoopvol wat te hebben gereden met de auto is hij weer tijdens het rijden er mee gestopt. Motor sloeg weer af. Ik tast volledig in het duister. Kan dit afslaan het gevolg zijn van het eerder vervangen van de versnellingsbak en koppelingsplaat, of kan het komen omdat na het al eerder vervangen van de koppaking de kleppen nog niet goed waren afgesteld? (ik ondervond hier geen last van, maar hij klonk als een diesel). Ik ben totaal niet tecnish aangelgd maar heb bij het uitvoeren van kleine handelingen wel hulp. Ik hoop hier wat tips/antwoorden of advies te vinden/krijgen waarmee we dit probleem kunnen oplossen of in ieder geval weten wat er aan mankeert. Alvast bedankt!

KaveKa

Geplaatst door KaveKa (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

het lijkt op iets wat te warm wordt en daardoor slecht functioneerd,maar laat ze ook een de distributieafstelling controleren. Zo te lezen heb je te veel versnellingen teruggeschakeld en dat vind een distributieriem niet zo lekker. mogelijk iets van tijd af....

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor niet wil starten bedoel je dan dat de startmotor niets doet of dat de motor niet wil aan slaan?
Gebeurt wel meer dat sommige onderdelen het warm niet doen, maar dan slaat de motor na een aantal minuten of een half uur weer aan.
Enkele dagen is wel heel erg lang en niet gebruikelijk.

Als de motor niet wil starten/aanslaan welke controlelampjes branden er dan bij contact aan? Olie, dynamo, motorlampje?

KaveKa (0), 13 jaar geleden

[quote=maarten4874]het lijkt op iets wat te warm wordt en daardoor slecht functioneerd,maar laat ze ook een de distributieafstelling controleren. Zo te lezen heb je te veel versnellingen teruggeschakeld en dat vind een distributieriem niet zo lekker. mogelijk iets van tijd af....[/quote]
Wat het betreft het te warm worden: indien ik je antwoord goed begrijp is het zo dat het heel erg verschillend kan zijn wanneer de motor afslaat. Na het plaatsen van de nieuwe relais startte hij direct maar met de proefrit kwam ik niet verder dan het eind van de straat. Na enekele minuten wilde hij wel weer starten, een dag later weer niet. Na nog eens het relais stevig te hebben aangedrukt startte hij gelijk weer. Ik heb toen zonder problemen 2 uur achter elkaar gebruik kunnen maken van de auto. De dag erna nog een kort ritje zonder problemen gehad. Gisteren viel de motor na ongeveer 20 minuten rijden weer uit.
Wat betreft de distributieafstelling zal ik vragen of er naar gekeken kan worden. Wat ik vergeten was te melden: toen ik voor het eerst niet meer kon schakelen heeft iemand wat gesteld aan de motor en toen schakelde hij weer, maar op weg naar huis begaf hij het helmaal.

Wat betreft de vraag van oldford:
Als de motor niet wil starten doet de startmotor wel goed zijn werk, maar slaat de motor niet aan, af en toe lijkt het er op dat het toch gaat lukken, maar na wat gepruttel slaat ie dan toch weer af. Welke controlelampjes op het moment van afslaan dan gaan branden zou ik eens op moeten letten, dat de motor afslaat zie ik aan het branden van 2 controlelampjes, maar welke zal ik moeten bekijken (sorrie, de schrik is groeter dan mijn oplettendheid). Enige dagen is in de context van even proberen, niet lukken, de volgende dag weer proberen.
Niet dat ik er dan heel de dag mee bezig ben, maar het is voorgekomen dat hij het na wat mislukte pogongen de volgende dag wel deed.
In feite weet ik niet waar ik aan toe ben met de auto en laat ik hem zo veel mogelijk staan om niet het risico te lopen ergens stil te staan. Ik ben nu al 4 maal naar huis/garage gesleept.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

gebruik je reservesleutel de komende tijd maar even. niet 100% dat dit het is,maar een transpondersysteem kan ook rare dingen doen.

wim v dongen (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn fiat punto is een diesel slaat ook af tijdens het rijden.Sencor die de krukas meet vervangen als ik het goed heb ben een leek met auto's.(een ding dat de omwentelingen van de wielen meet)
Hij staat nog steeds bij de garage ze hebben de verstuivers eruit gehaald en de dieselpomp die opgestuurd voor controle en reiniging tot heden nog niks gehoord

Wel gaat bij mij voor het afslaan dit lampje aan

[url=http://img715.imageshack.us/i/52456420.j...][img]http://img715.imageshack.us/img715/8613/...[/img][/url]

Als ik stil sta start die ook weer na een paar minuten ga ik rijden slaat die weer af de ene keer wel de andere keer niet anwb erbij gehaald die meegereden maar auto sloeg toen natuurlijk niet af

Hoop dat er een oplossing voor bestaat er is niks erger dan een onbetrouwbare auto
Gr,Wim

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als dat lampje brandt VOOR het afslaan moet er een foutcode uit te lezen zijn.
Die foutcode vertelt dan de richting waar je in moet zoeken. Weet je welke code is uitgelezen? Liefst compleet met nummer.

KaveKa (0), 13 jaar geleden

Wim, precies wat ik bedoel dus..je kan niet rekenen op die auto nu. Gisteravond een of andere sensor die te maken heeft met de relais en benzinepomp losgemaakt en schoongemaakt. Die zat helemaal onder de olie, lijkt er op dat de koppakking ook nog niet in orde is, maar dat kan natuurlijk ook nog van enige tijd terug zijn. Helaas geen resultaat, auto start nog steeds niet. Straks die relais nog een stevig aandrukken. Niet geschoten is zowiezo mis.

Maarten: ik ben werkelijk een leek, maar doe hard mijn best zoveel mogelijk te leren en begrijpen. Kan/wil je mij uitleggen wat het transpondersysteem is en doet?

wim v dongen (0), 13 jaar geleden

Oldfort ja het lampje gaat aan voordat die afslaat.Auto is uitgelezen maar geen foutmelding te zien.

wim v dongen (0), 13 jaar geleden

Garage heeft gebeld auto is klaar ze hebben een rotor of zoiets in de dieselpomp vervangen die was kapot.Dat kan dus de oorzaak zijn geweest van het afslaan.De garage heeft geen problemen meer gehad met afslaan

Ook trilt de auto niet meer tussen de 70-75 wat eerst wel het geval was moet hem nog ophalen maar ben alvast blij dat er iets gevonden is

Gr
Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.