Fiat Punto: handrem werkt maar 50% na vervangen van handremkabels

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Ik heb mijn handremkabels vervangen omdat ze niet goed waren bij de apk, maar nu een remtest laten doe en nu waren ze nog minder. Hij remt voor 650 kilo terwijl mijn auto 850 weegt en je handrem moet 1,2 tot 1,5x zijn eigen gewicht remmen. Wat kan ik hebben fout gedaan?

Gr Johan

JohanH

Geplaatst door JohanH (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Johan de handrem moet een vertraging van 1,2 m/sec 2 geven . Dit wil zeggen dat jouw auto met belading inclusief inzittenden samen 1000kilo - 120 kilo remkracht moet kunnen maken. d.i. 600 n gemiddeld . per wiel . Een schone rem moet dat makkelijk kunnen halen. Hoe is het met de roest op de schijven ? Succes.

JohanH (0), 13 jaar geleden

Hoi punt, mijn remmen zijn gewoon schoon dat vind ik juist raar. Misschien heb ik wat verkeerd gedaan bij het vervangen van mijn handremkabels, ik zal eens even nakijken maar kon eerst ook niet direct wat vinden.
Gr. Johan

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Wat is de remkracht die je kunt ontwikkelen. Heeft een punto nog trommelremmen achter? Zo ja dan zitten de remhefboompjes vast. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.