Fiat Ducato 2010: Motorstoring

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2287, Vermogen (kw): 88

Beste leden
Ik ben wat ten einde raad. Onlangs een fiat ducato busje aangekocht om wat bij te klussen echter heb ik nu motorstoring. Volgende meldingen krijg in tijdens het uitlezen van mijn busje
- sensor watertemperatuur sensor (P0115)
- regeling 1 koelventilator (P0480)
- regeling 2 koelventilator (P0481)
- regeleenheid voorverwarming (P0683)
Ook komt er geen beweging in mijn metertje op de display van de temperatuur. Aangestuurd met de computer —> werkt perfect.
Daarna de temperatuur sensor gaan zoeken op de radiator. Contact opgenomen met fiat. Zit blijkbaar geen op de radiator maar deze zit rechtstreeks op de thermostaat 1x deze gevonden. Heb ik deze vervangen. Maar nog altijd dezelfde fout. Ik heb dan de complete draadbundel vervolgd van mijn koelventilators 1 en 2 naar de zekeringskast deze komen 2 draden 2x + van de koelventilators onderaan in de zekeringskast , die uitgehaald rechtstreeks stroom opgestoken en de 2 koelventilators werken perfect. Relais getest / uitgemeten en werkt perfect.
Daarna de relais proberen aansturen van het voorgloeksysteem. Contact aan tikt deze 1 keer. Maar als ik met de computer de relais wil aansturen gebeurt er niks / de koelventilatoren aansturen lukt ook niet.
Wat zie ik over het hoofd ?????

Boutje69

Geplaatst door Boutje69 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (20) PRO, 1 jaar geleden

massa gecontroleerd links voor bij de koplamp? regeling voorgloeien is een defecte gloeibougie. alle 4 vervangen en met een beetje geluk komen ze er uit maar waarschijnlijk breken ze af en moet je ze uit boren. Ik ken wel iemand.

    Idd dat klopt. Maar hoe dan ook als ik de computer aansluit op de wagen en de voorgloeirelais wil activeren tikt deze niet wat een relais wel hoeft te doen. + ik wil eerst het probleem van de koelventilatie aanpakken. - Boutje69 (0), 1 jaar geleden

Highway (20) PRO, 1 jaar geleden

lees deze topic eens. https://problemcar.nl/topic/fiat/storing...

    Heb ik ook al gelezen. Zal idd eerst eens die massa kabels bekijken. Maar wrees ervoor dat dit het probleem niet is. - Boutje69 (0), 1 jaar geleden

Boutje69 (0), 1 jaar geleden

Klopt, maar eerst wil ik het probleem aanpakken van de koelventilatie. Massa moet oké zijn want ik heb stroomkabeltje bijgenomen en + van de batterij op de 2 kabels van de ventilatoren gedaan en ze draaien , geen masse bijgelegd.

Highway (20) PRO, 1 jaar geleden

kijk toch maar eens onder de zekering kast en contacten van relais. zal niet de eerste keer zijn bij een ducato kabel breuk of slecht contact en door weerstand verbrand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.