Fiat Multipla: multipla

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Bij het inparkeren hoorde ik een schurend geluid alsof ik met me velg langs de stoep reed.dat was dus niet het geval. Je kan de auto nog wel in de versnelling zetten maar gaat niet meer voor of achteruit. Er lag wel onder de auto olie middenvoor wat zou het defect kunnen zijn. Mvg sandra

sajajito

Geplaatst door sajajito (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Waarschijnlijk versnellingsbak kapot.Naar de garage en olieniveau van de bak controleren.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Olie ligt op straat dus verwacht dat er nog olie in zit

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Juiste opmerking,maar daar zit waarschijnlijk toch het probleem,want de olie hoort niet op straat te liggen maar in de bak te zitten.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Kan der tog niet zomaar uitlopen? Weet ook niet hoor ben een vrouwspersdoon

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Klopt,en aangezien het toch gebeurt volgens je eigen waarneming moet je met die auto naar een garage en op de brug controleren laten waar die olie uitkomt.Succes.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Oke bedankt

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Het geluid van tegen een stoeprand rijden ken ik niet... Maar zoals ik het begrijp is de differentieel van je versnellingsbak kapot.
Versnellingsbak laten vervangen dus. Maar aangezien je auto al van 2000 is, zou ik voor je deze kost doet eerst de rest van de auto eens laten controleren.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Was der al bang voor ook vandaag blijft tie olie lekken

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Sinds vandaag ken ik helaas ook het geluid van tegen een stoeprand rijden... Band ernstig beschadigd, zal moeten vervangen worden.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Ja ik had dus ook zoiets me linker band stond na links en me rechter na rechts hij was uit iets geschoten. Levens gevaarlijk zei een monteur.De auto is inmiddels opgehaald door de sloop .

sajajito (0), 9 jaar geleden

De versnellingbak stuk.stuurpen zat dus los. Ff een verkeerde bout erin.en een kapotte uitlaat. Was er wel klaar mee fiat multipla heet tegenwoordig bij ons thuis een fiat multiplaag was 2de in 6 maand tijd.nooit meer

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Als ik het zo lees is er met die auto op zich eigenlijk weinig mis, maar is vooral het onderhoud ervan grondig verkeerd gelopen...

sajajito (0), 9 jaar geleden

Ja idd maar dat zie je niet als je hem koopt

thei11316 (0), 9 jaar geleden

[quote=sajajito]Ja idd maar dat zie je niet als je hem koopt[/quote]
Ben ik niet met je eens......Veel is te zien bij de koop,maar neem iemand mee die verstand van zaken heeft en heb je die niet dan laat een aankoop keuring doen,is natuurlijk ook geen garantie voor een auto dat die 100% in orde is,maar toch voorkom je er veel ellende mee.

De Multipla op zich is natuurlijk een bijzondere auto,ook een fijne auto om mee te rijden,maar zoals Jeroen ook al vertelde veel achterstallig onderhoud en dan wordt alles minder leuk en een Multiplaag,maar dat kan je met elk merk overkomen.

sajajito (0), 9 jaar geleden

Klopt heerlijke auto veel ruimte erin maar jw verwacht toch wel dat een wiel met de juiste bouten vast gezet is tuurlijk ut blijft een gebruiksvoorwerp en dingen kunnen daarbij stuk gaan maar een verkeerde bout vindt ik toch wel heel erg had mezelf en de 2 kids hartstikke dood kunnen rijden ermee.denk niet als jij een auto koopt dat je naar je bouten kijkt van je wielophanging. was ook heel moeilijk te zien

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Nou eerlijk gezegd,als ik een auto voor mijzelf of een kennis koop neem ik een garagekrik en 2 oprijbokken mee samen met mijn scanner enkoevoet,die auto krijgt,als het bij een particulier is een APK keuring voor de deur,bij een garage gaat hij de brug op.
Remmen neem ik dan voor lief,maar merk ook wel bij een proefrit of ze in orde zijn,evenals de stuurinrichting,de remschoenen,meestal alleen achter maakt me niet uit,kosten niet veel en de remblokken kan ik de dikte van zien als ik onder de auto ben,de toestand van de remschijven ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.