Fiat Multipla: multipla kopen

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 16v Sx

hallo... ik wil een multipla kopen maar weet nauwelijks iets van de techniek. ik ga een proefrit doen met deze auto, goedkoop, want ik heb 'm alleen nodig voor rustig korte stukjes in nederland te rijden, maar wel met vier kinderen erbij, vandaar. en hij is lekker klein voor inde stad makkeljker... Deze auto heeft 162000 km gereden, Waar moet ik nou op letten? even eronder kijken of er niets lekt... ik las al dat ik moet vragen om de distributieriem te vervangen... wat is een normale garantie? zij geven 3 maanden garantie, en voor 250 euro aflever kosten ook een nieuwe APK... ik heb lang in het buitenland gewoond en heb geen idee van dit soort dingen hier! En daar ging altijd mijn echtgenoot mee voor technische hulp... hier moet ik het zelf doen... dank voor de hulp!

annec

Geplaatst door annec (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

distributieriem moet elke 115000 Km vervangen worden, dus dat is waarschijnlijk al gebeurd (even vragen).
Bij 230000 KM moet ie weer, dus nog 68000 KM te gaan.
En verder.......tja, bekijk de algehele staat van de auto en maak een proefrit.

BOVAG-garantie is standaard bij een auto vanaf € 4.500,- of een aanschafprijs van meer dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. De garantieperiode is zes maanden, tenzij uw koopovereenkomst iets anders vermeldt.
Bron: Bovag

Probeer iemand mee te nemen die er een beetje kijk op heeft, al is het alleen maar om de verkoper te laten merken dat je niet in de maling genomen wenst te worden.
Vraag ook wat de afleverkosten inhoud (wat doen ze voor dat bedrag) en neem een beslissing.
Succes.

Mvg,
Hans.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Bovag garantie is helemaal niet standaard, alleen als het bedrijf bij de bovag aangesloten is.
Maar tegenwoordig worden mensen naar de garage gelokt via internet en een mooie prijs voor de auto.
Blijkt het allemaal zo meeneem prijs te zijn.
Staat er vaak bij: prijs inclusief garantie en aflevering geen 8950 maar 9950.
Dit zie je ook vaak tegenwoordig bij bovag bedrijven, kijk maar eens rond op internet.
En als je geen verstand van auto's hebt zou ik persoonlijk niet voor fiat gaan, of je laat de auto ANWB of DEKRA keuren..
Want dat ze nou als erg betrouwbaar bekend staan, nou nee.
Met name de elektronika kan een bron van ergernis zijn en lekkage aan versnellingsbak en motor komen ook meer dan gemiddeld voor.
voor de rest is het prima auto, mooi ruim.

annec (0), 15 jaar geleden

dank voor alle info. morgen ga ik een proefrit doen... las nog ergens ellende over gebroken voorveren? is dat een serieus probleem?

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

voor veren breken wel bij meer auto's tegenwoordig met al die verkeers drempels.
als gezins auto is dit een prima auto, als je van het model niet schrikt(smaak).
als je de auto netjes in het onderhoud houdt dan zullen de jaarlijkse kosten best meevallen.
iedere auto kost nu eenmaal een paar honderd euro per jaar!
reserveer
voor onderhoud en reparatie kosten zo'n 500 euro per jaar, daar kun je je eigen aardig mee redden denk ik.

groet
Bart

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Vraag in ieder geval naar de onderhoudshistorie.

annec (0), 15 jaar geleden

ja... en even hard optrekken, goed remmen, kijken of het recht blijft rijden.... zoiets....

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=annec]ja... en even hard optrekken, goed remmen, kijken of het recht blijft rijden.... zoiets....[/quote]
Zou de auto DEKRA laten keuren, zo blijven de evt verborgen gebreken bespaard............

Gr. paul

annec (0), 15 jaar geleden

wel... ik koop hem maar, vond wel dat ie meer herrie maakte dan ik me had voorgesteld, maar verder leek ie aardig; hij trekt iets naar rechts op de snelweg, ze hebben me beloofd 'm uit te lijnen, neen nieuwe APK, enzo... verder hoop ik er het beste van. Dank voor al jullie goede ideeen!

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=annec]wel... ik koop hem maar, vond wel dat ie meer herrie maakte dan ik me had voorgesteld, maar verder leek ie aardig; hij trekt iets naar rechts op de snelweg, ze hebben me beloofd 'm uit te lijnen, neen nieuwe APK, enzo... verder hoop ik er het beste van[/quote]
Klinkt niet erg hoopvol...? Lijkt op rijden tegen wil en dank..............

Gr. paul

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=annec]hallo... ik wil een multipla kopen maar weet nauwelijks iets van de techniek. ik ga een proefrit doen met deze auto, goedkoop, want ik heb 'm alleen nodig voor rustig korte stukjes in nederland te rijden, maar wel met vier kinderen erbij, vandaar. en hij is lekker klein voor inde stad makkeljker... Deze auto heeft 162000 km gereden, Waar moet ik nou op letten? even eronder kijken of er niets lekt... ik las al dat ik moet vragen om de distributieriem te vervangen... wat is een normale garantie? zij geven 3 maanden garantie, en voor 250 euro aflever kosten ook een nieuwe APK... ik heb lang in het buitenland gewoond en heb geen idee van dit soort dingen hier! En daar ging altijd mijn echtgenoot mee voor technische hulp... hier moet ik het zelf doen... dank voor de hulp![/quote]
niet aan beginnen buiten dat het een vreselijke lelijke auto is zijn ze ook slecht en je raakt er nooit meer van af voor normaal geld. gr john

thei11316 (0), 15 jaar geleden

John wat is er dan zo slecht aan de Multipla?
En lelijk,och smaken verschillen nu eenmaal!

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=thei11316]En lelijk,och smaken verschillen nu eenmaal![/quote]
Het mooie aan deze auto is : draag je een hoge hoed, kun je deze tijdens de rit ophouden;

Gr. paul

annec (0), 15 jaar geleden

ik wil een zo klein mogelijke auto voor 6 personen (veel kindertjes) en ik hoef er alleen korte stukjes mee te rijden. hij moet niet duur zijn in de aanschaf want ik heb niet veel los geld. hij is een stuk minder duur in de aanschaf dan bijvoorbeed een zafira of zo en kleiner... (piaggio porter is kleiner maar in nederland zeker met bankjes erin niet te krijgen) deze "kleine" is vooral voor randstadsgebruik (ineens een kind naar het ziekenhuis of zo of even ergens iemand afzetten of boodschappen voor/met de hele familie). hoe hij eruit ziet maakt niet uit. Hij moet het gewoon doen! Ik las hele goede reports over deze auto; allemaal tevreden mensen eigenlijk... Ik zal er vast aan wennen en hem wel leuk gaan vinden. De kinderen willen hem leuk te beschilderen... Als er iets het niet doet zal ik het jullie vragen!

erka (0) PRO, 15 jaar geleden

hahaha...
iemand die een auto zoekt om te gebruiken !
persoonlijk vind ik het ook één van de lelijkste auto's die er te krijgen zijn, maar ruim zijn die krengen zeker...
duur, zijn ze idd ook niet echt, waarvoor je hem koopt daar zal hij zeker zijn waarde laten zien...

gefeliciteerd met de aankoop dan maar, veel veilige km's voor jou en jouw gezinnetje....

annec (0), 15 jaar geleden

hallo,

ik heb de auto gehaald en ben er heel tevreden mee, hij blijkt inderdaad prettig te rijden en groot genoeg te zijn. hij ziet er netjes uit aan de binnenkant, en er zitten nergens deuken of zo in. voor 3000 euros niet slecht denk ik. kindertjes mogen hem beschilderen als het weer mooi weer is met veel bloemen enzo. Mooi, ach, de traffic vond ik ook lelijk en ik ben er toch aan gewend uiteindelijk. ik vind deze niet lelijk, wel heel anders dan andere modellen.

Alleen ben ik net van mijn fiets gereden door een mitsubishi, en is mijn knie flink stuk (gips en misschien opereren) dus helaas staat ie nu alleen voor de deur voorlopig.

In ieder geval allemaal bedankt voor jullie reacties en de hulp op afstand met deze goede koop!

groetjes,

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Annec,
Sterkte met je knie,
maar laat dat idee met beschilderen achterwege, 1e je wordt overal uitgelachen, 2e er is geen respect voor je auto, dus is ie sneller aan de beurt bij vandalisme, 3e je kinderen willen er straks niet meer inzitten (vanwege het schilderwerk en nawijzen) 4e, de sterke arm vind je auto interessant en je krijgt dus sneller een bon 5e Na het beschilderen is de auto gelijk waarde 0 euro!!!!

gr

Peco power

Peco Power

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Mercury]maar laat dat idee met beschilderen achterwege, 1e je wordt overal uitgelachen, 2e er is geen respect voor je auto, dus is ie sneller aan de beurt bij vandalisme, 3e je kinderen willen er straks niet meer inzitten (vanwege het schilderwerk en nawijzen) 4e, de sterke arm vind je auto interessant en je krijgt dus sneller een bon 5e Na het beschilderen is de auto gelijk waarde 0 euro!!!![/quote]
Wel of niet beschilderen, dit bovenstaande is op beiden van toepassing, eigenlijk veranderd er dus niets....[url=http://imageshack.us][img]http://img207.imageshack.us/img207/7450/...[/img][/url]

Gr. paul

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=Mercury]maar laat dat idee met beschilderen achterwege, 1e je wordt overal uitgelachen, 2e er is geen respect voor je auto, dus is ie sneller aan de beurt bij vandalisme, 3e je kinderen willen er straks niet meer inzitten (vanwege het schilderwerk en nawijzen) 4e, de sterke arm vind je auto interessant en je krijgt dus sneller een bon 5e Na het beschilderen is de auto gelijk waarde 0 euro!!!![/quote]
Wel of niet beschilderen, dit bovenstaande is op beiden van toepassing, eigenlijk veranderd er dus niets....[url=http://imageshack.us][url]http://img207.imageshack.us/img207/7450/...[/url][/url]

Gr. paul[/quote]
Inderdaad Paul, je hebt gelijk, misschien is beschilderen wel de optie, medelijden is er nu al, dan gaat men uit van een commercial of banana split oid en laten ze de auto met rust.

Gr

Peco Power

primera p11 (0), 15 jaar geleden

De ts is er tevreden mee en dat is uiteindelijk toch de bedoeling van een auto.

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=primera p11]De ts is er tevreden mee en dat is uiteindelijk toch de bedoeling van een auto.[/quote]
[img]http://www.comicguide.net/images/smilies...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.