Fiat Tipo: niet starten.

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Motor wil niet aanslaan na herhaalde pogingen.Er is wel een vonk aanwezig.Wat opvalt is dat je totaal geen benzinelucht ruikt wat hoogstwaarschijnlijk duidt op een brandstofprobleem.Waar zit het brandstofpomprelais en de zekering hiervan om deze te kunnen controleren en wat zouden eventuele andere oorzaken kunnen zijn.

w.verlijsdonk

Geplaatst door w.verlijsdonk , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

thei11316, 14 jaar geleden

Brandstofpomp zelf kaduuk,tijdens het starten even meten met een universeelmeter of deze wel spanning krijgt.

w.verlijsdonk, 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.Na controle is gebleken dat er inderdaad geen benzine uit de leiding komt tijdens het starten .De pomp krijgt wel spanning wat hoogstwaarschijnlijk dus duidt op een defecte pomp.Mijn tweede vraag is hoe je de pomp vervangt.Kan dit via het gat in de kofferruimte zonder de tank te demonteren en moet je de kunstof ring losschroeven om de pomp te demonteren?Misschien kun je me hier ook antwoord op geven.BvD.

thei11316, 14 jaar geleden

[quote=w.verlijsdonk]Bedankt voor je reactie.Na controle is gebleken dat er inderdaad geen benzine uit de leiding komt tijdens het starten .De pomp krijgt wel spanning wat hoogstwaarschijnlijk dus duidt op een defecte pomp.Mijn tweede vraag is hoe je de pomp vervangt.Kan dit via het gat in de kofferruimte zonder de tank te demonteren en moet je de kunstof ring losschroeven om de pomp te demonteren?Misschien kun je me hier ook antwoord op geven.BvD.[/quote]
Helemaal juist,is een klusje van een goed half uurtje.
Maar je zou eerst nog kunnen controleren of het benzinefilter niet dicht zit,dacht dat deze zich in de motorruimte bevindt bij een Tipo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.