Fiat Ducato: Olieniveau weergave niet juist.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0JTD

Hallo,

bij een fiat ducato 3.0JTD gaan slecht 2 bolletjes oplichten van het olieniveau als het op de peilstok op maximum staat. Bij een oliewissel (enkel olie, zonder oliefilter) 6,5l olie bijgevuld en nog steeds 2 bolletjes.
't gevolg is dat als het oliepeil iets zakt dat er de melding van te laag oliepeil komt, terwijl dit op de peilstok nog goed is. De olieniveausensor heb ik al vervangen. Als ik de sensor in een potje met olie steek dan geeft hij wel 5 bolletjes aan.
Zij er van jullie die daar ook problemen mee hebben? Volgens mij moet die sensor gewoon wat dieper zitten..., maar ja, dat gaat niet hé.

Jeroen.

jeroenmonteyne

Geplaatst door jeroenmonteyne (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

dashboardpaneel storing? Ding heeft toch nog garantie..?

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb het signaal gemeten dat de stuurdoos voor het oliepeil doorstuur naar de motorcentrale en op zijn beurt via can naar instrumentenpaneel. Ik had een duty-cycle van ongeveer 50%, dat komt overeen met 2 bolletjes. Dus het instrumentenpaneel is het zeker niet. Ook de het spanningsverschil dat de stuurdoos meet over de sensor komt ongeveer overeen met 2 bolletjes.
Ja, die bestelwagen is nog in garantie, juist daarom dat ik het liever opgelost zie. Ik dacht, ik vraag het hier eens, misschien zijn er hier nog die het al hebben voorgehad.

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

klinkt dan weer als de stuurdoos... Kan je aan de ingaande kant niet 'vol' signaa;l van de vlotter nabootsen om te zien of er een bedradingsfout inzit?

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]Als ik de sensor in een potje met olie steek dan geeft hij wel 5 bolletjes aan.[/quote]

emiel629 (0), 16 jaar geleden

controleer de stekker die in de ecu gaat

deze ligt een beetje schuin , achter de zekeringdoos, deze stekker is erg water-
gevoelig,
ook zou ik eens kijken na massa
heeft de motor goede massa en zitten de massa kabels onder de L bumperhoek voor
nog goed??

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

slechte massa of stekkers zijn volgens mij uitgesloten aangezien het niveau wel juist is als je sensor in een potje met olie steekt. Maar kan toch nog eens proberen.

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

nou , zo te zien is er nieamd die het eerder heeft gehad, mij klinkt het zo ook heel vaag in de oren. OP naar de dealer dan maar lijkt me

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.