Fiat Panda: P0201 P0202

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 312a2, Motorinhoud (cc): 875, Vermogen (kw): 63

Goedendag, een Panda twinair komt binnen na hulp van pechdienst in het buitenland .klacht: slecht lopende motor storingslamp en driehoek aan. na wachttijd auto weer aan de praat (zonder herstel) en zonder problemen thuis gekomen. volgende dag toch maar laten uitlezen en P0302 (misfire cil.2 ) opgeslagen. Besloten om preventief bougies en bobines te vernieuwen (alhoewel de auto nu wel goed liep). Auto starten, slaat niet meer aan! foutcode P0201 en P0202 komen tijdens starten actief in de tester (injector/ circuit probleem). Oude bobines teruggeplaatst, resultaat: nooit meer aanslaan. Heeft iemand soortgelijke klachten eerder meegemaakt bij deze Twinair motoren?

peerbmw

Geplaatst door peerbmw (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Krijg je wel een vonk?

Klinkt misschien stom, maar zijn de nieuwe bougies van hetzelfde type als de oude.?
(Ooit in een ver verleden dit met Fiat meegemaakt dat er verkeerde bougies in waren gekomen met dit probleem als gevolg)

peerbmw (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb dezelfde bougies gemonteerd en nu er weer even uitgehaald om te testen, en ik krijg idd geen vonk. Ook niet met de oude bougies.

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Krukassensor signaal wel aanwezig?

peerbmw (0) PRO, 6 jaar geleden

Vandaag verder gezocht en er is inderdaad een krukassignaal. Zekeringkast in motorruimte opengemaakt en er blijkt een zekering gesprongen. 10A. deze vervangen, motor slaat wel aan, maar loopt slecht. foutcodes van injectoren zijn niet meer actief, misfire P0302 komt er wel weer in. Op aanraden van dealer motorflush toegepast en 0w30 olie gevuld, schijnt dat deze motoren erg gevoelig zijn in de twinair nokkenasverstelling. Motor loopt nu ineens veel beter en de komende dagen gaan we monitoren hoe het verder gaat. Lijkt voorlopig goed te zijn

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Zijn inderdaad gevoelige motoren. In ieder geval de verversingstermijn halveren, juiste viscositeit motorolie (0W30 dacht ik) er in. Top and treatment van Forté toevoegen aan motorolie. Het schijnt een kwestie van verkleving plunjers nokkenasverstelling te zijn door te weinig doorstroming olie. Vooral in de koude periodes ook veel problemen. En langdurig stilstaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.