Fiat Cinquecento: Problemen met starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo,

sinds een jaar rijd ik in deze fiat en tot na de winterperiode geen problemen gehad, starten en lopen. Na deze periode kreeg de auto echter moeite met starten, haperen inhouden en schokken. Het duurt heel lang voor hij ( als hij dat uberhaubt doet) aanslaat en ik heb nu al vaker de auto moeten laten staan en een andere auto moeten lenen. Nu ben ik zelf totaal niet auto technisch maar wil graag een indicatie hebben over wat het probleem zou kunnen zijn en of ik dit zelf kan oplossen. Hopelijk kan iemand hier wat advies over geven

Alvast bedankt!
Tessa

Tessa1202

Geplaatst door Tessa1202 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Even los van het starten, je hebt dus ook problemen met rijden (mogelijk dezelfde oorzaak).
Kan een defecte sensor zijn of valse lucht.
Wat voor motor en injectie systeem is dit? Of even motorcode erbij zetten, staat op het typeplaatje onder de motorkap.

Vernevel in het donker met een plantenspuit bij draaiende motor een beetje water over de ontstekingsdelen (bobine, bougiekabels, etc.).
Zie of hoor je vonken dan moeten die onderdelen vervangen worden.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Hoe oud zijn de bougies (in kilometers)? En het brandstoffilter?
Onlangs een keer de benzinetank volledig leeg gereden?

Als dat allemaal goed is, laat de dealer dan de sensoren uitlezen en de signalen controleren.

Tessa1202 (0), 13 jaar geleden

Hoi

motor type is: 0.9 i.e. S (170AF, 170CF)
als de auto rijdt,heeft ie in het begin een beetje last van rommelen maar na ongeveer 5 km rijdt hij weer als een trein, dat is dus ook waarom ik niet goed begrijp wat het is. om eerlijk te zijn weet ik weinig van de auto, ik heb hem vorig jaar van een particulier overgenomen. wel is hij vorig jaar zonder problemen door de apk gekomen. Vandaag heb ikde auto geprobeert te starten en nu doet hij niets meer, het enige wat ik hoor is een soort zoemend geluid en verder niets. Ik laat vrijdag de accu nakijken. ik zal ook de auto nalopen en sprayen zoals u zei. In elk geval bedankt voor de moeite!

Tessa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.