Fiat Punto: Radiateur veelvuldig bijvullen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Hoi.
Na ongeveer 50 kilometer te hebben gereden is mijn radiateur bijna leeg, en geeft de kachel heel veel warmte af. Dit is vooral bij warm weer. Beide slangen worden heet. Als ik de motor dan uitzet, en kort daarna weer wil starten, lijkt het alsof de startmotor vast slaat. meestal bij een 2e startpoging slaat ie dan probleemloos aan.
De radiateur is ontlucht, en ik vul h'm bij met water, dus niet met koelvloeistof. De vin slaat soms wel en soms niet aan. En er komt geen witte rook uit de uitlaat. Ook ruik ik de geur van een lekke koppakking niet!

Chrisz1

Geplaatst door Chrisz1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dan als erste het systeem op druk zetten of laten zetten en alles op lekkage controleren want dit gaat wel hard er moet wat zichtbaar zijn.
komt er niks uit dan een koppakking test laten uitvoeren.

groetjes jan.

Chrisz1 (0), 12 jaar geleden

Hoi Jan.

Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb het dus nog niet onder druk laten zetten, maar zie verder ook geen lekage.
Was al bang dat het de koppaking zou zijn.
Enig idee wat de kosten hiervoor zouden zijn.
THX alvast.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

dat hangt er van af wat voor motor mar ik vermoed toch zo n 500 tot 700 euro.

groetjes jan.

sjaak321 (0), 12 jaar geleden

Ik heb 2 jaar geleden bij de universeelgarage bij mij om de hoek de koppakking laten vervangen voor E. 240,-. Prima gedaan geen problemen meer gehad, volgens de garage hoefde bij dit type (60SX bj. 1997) de kop ook niet afgevlakt te worden

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

een kop moet je altijd vlakken ! anders is het vragen om nog een zelfde reparatie...het niet doen scheelt een paar tientjes maar het opnieuw moeten doen kost je meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.