Fiat Seicento: Remprobleem Fiat Seicento

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Bij het eerste keer rem intrappen 's morgens na een nacht stilstaan, remt de Seicento niet/slecht. Pedaal voelt "hard" aan en kun je niet ver intrappen. Ook hoor je van bij de pedalen een sissend geluid. Paar keer pompen met rempedaal: probleem over, heeft er dan de hele dag geen last meer van (ding remt als de beste).
Probleem doet zich zo nu en dan voor. Wat kan ik eraan doen (is het een kleinigheid, of moet het spaarvarken eraan?)

robert10078

Geplaatst door robert10078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

vacuum klepje tussen de vacuumslang van het inlaatspruitstuk naar de rembekrachtiger blijft af en toe vast zitten na een tijd stilstaan kosten paar euro. of het probleem zit toch in de rembekrachtiger testen door motor uit, rem paar maal intrappen en dan druk erop houden en dan motor starten rempedaal moet den iets wegzakken maar niet helemaal

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Rob, dit geluid bij het rempedaal kan ook komen van een half verstopt beluchtingsgaatje in de doorvoer van je rempen. dan werkt het vacuum van je inlaat wel voldoende, maar kan er niet snel genoeg lucht achter het membraan van de rembekrachtiger worden toegelaten.
Resultaat een hard aanvoelend rempedaal, na een paar keer remmen vervuiling weg en voor de rest van de tijd geen last. Tot na een paar dagen.
Ik weet alleen niet of je er zo 123 bij kan suc6 Thijs

robert10078 (0), 16 jaar geleden

Hallo Matthijs,

Het vacuumdeel van de bekrachtiger zit aan de remcilinderkant (toch? daar zit ook de vacuumslang), dus moet ik het zo zien dat de atmosferische kant aan de schutbordkant zit? (en daar dus een soort beluchtingsgaatje moet zien te vinden? omdat je het geluid binnen in de auto hoort, zal het beluchtingsgaatje wel binnenin de auto zitten) Het lijkt me niet aan de remcilinder te liggen anders moet hij altijd slecht remmen, en dat doet hij dus niet.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Robert, Spijker op de kop. vervang de bekrachtiger, of bel de dealer voor e.v.t. een nieuwe losse doorvoer van de rempen.(zal wel niet los te leveren zijn ) maar ja...nee heb je en .. groet thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.