Fiat Brava: Slecht lopen Fiat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Hoi,

ik sukkel nu al een aantal weken met een probleem, en na een hoop vervangen te hebben wil ik eerst even jullie mening voordat ik onnodige kosten ga maken.
ik heb particulier een brava gekocht voor een prikkie, het uitlaatspruitstuk was lek, maar dat kan ik zelf dan nog wel vervangen...
om de weg naar huis (150 km) reed hij prima, maakte alleen wat veel lawaai...

de volgende dag mee naar m'n werk gereden, ging ook nog goed, maar daarna kreeg ik hem al niet meer gestart, andere accu ingelegd en toen startte hij moeizaam... onderweg naar huis liep ie ook heel stotterend, elke keer als ik gas wil geven is het et alsof hij verzuipt en valt het hele vermogen weg.

ik heb dan maar het uitlaatspruitstuk vervangen omdat het misschien daaraan zou liggen (lambdasonde meet verkeerde waardes) maar dat mocht niks helpen, vervolgens de kat ook vervangen (deze zat bijna helemaal verstopt) en toen was er eindelijk een beetje verbetering, maar hij loopt nog steeds niet goed.

ik heb het luchtfilter vervangen, de bougies (oude waren zwart en nat en roken naar benzine!) en ik wilde ook de benzine filter vervangen, maar die kon ik niet vinden...

hij loopt op lpg wel iets beter, maar nog steeds heel slecht, er is gewoon niet mee te rijden nu

omdat de bougies nat waren denk ik dat ie verzuipt, maar is dat nog wel mogelijk met moderne auto's?
zit er een luchtmassameter op deze auto?

ik heb hem al es uit laten lezen bij een garage, maar daar kwamen een stuk of 12 electrische storingen uit en geen enkel van hen heeft te maken met het lopen van de motor... (sensor van je godel, achterruitenwisser, 3e remlicht enz...)

ik hoop dat jullie mij wat wijzer kunnen maken

bij voorbaat dank

Jeroen

Jeroentjuhh83

Geplaatst door Jeroentjuhh83 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan een "moderne" auto nog verzuipen? Ja, zelfs een 2010 model.
1 oorzaak heb je al weggenomen, een lekkend uitlaatspruitstuk.
Maar ook een defecte sensor (lambda of koelwater temperatuur) kan dat veroorzaken.
Ik denk dat deze motor een map-sensor gebruikt en bijvoorbeeld een gescheurd slangetje hier naar toe kan ook verzuipen veroorzaken.

Snelste en eenvoudigste manier om storing te zoeken is toch weer uitlezen en dan de sensoren bekijken, wat voor signaal die geven.
Ook een 4-gas test kan een hoop helpen.

Zoek je motorcode even op. Die staat op een plaatje onder de motorkap. Iets van 182.A4.000, maar er zijn meer mogelijkheden.

Jeroentjuhh83 (0), 14 jaar geleden

de motorcode is idd 182.A4.000

verder zien de slangen er nog als nieuw uit! geen scheurt of lek te bekennen.

ik heb er nieuwe bougies ingedaan, maar nu wilt ie ook met een startkabel eraan niet meer starten(ook niet doorstarten), dus ik wilde het nog eens met de oude proberen, blijkt dat alle bougies nat waren op de 2e vanaf de bobine na dan, die was nog droog, duid dit op een kapotte injector? of kan het zijn dat deze cilinder wel verbrand?

de oude bougies haalde niks uit, hij start gewoon niet meer, als ie ff staat lijkt het heel even alsof ie meteen aan wilt slaan, maar daarna lijkt het alsof ie weer meteen verzopen is, ook zonder gas te geven bij het starten.
verder hoor ik een raar geluidje ( alsof een stappenmotortje open of dicht draait) bij m'n gasklep nadat ik geprobeerd heb om te starten ( ongeveer 10 sec daarna)
ik heb ook geprobeerd te starten met 1 voor een de stekkertjes los te halen van stappenmotors en sensoren en de lambasonde die in de buurt van de inlaat zitten, maar dat hielp ook niks

als ik hem aan de praat krijg zal ik hem zeker nog eens weg brengen om uit te laten lezen en de sensoren te laten bekijken!

waar zou die map-sensor dan moeten zitten?

Jeroentjuhh83 (0), 14 jaar geleden

niemand?
hij staat nog steeds stil, en over een paar weken heb ik ander werk dus dan zou ik hem wel nodig hebben...

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Kunnen ook vebrande kleppen zijn,injectoren die open blijven staan en die kleppen 9als er een gat ingebrand is) weer een gevolg van de olieschraapveren.....lees mijn verhaal maar over mijn zoon zijn Marea.

Denk dat de verkeerde uitlees apparatuur gebruikt is,als een bougie nat is wordt echt wel aangegeven dat cilinder nrX niet ontsteekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.