Fiat Ducato: Startblokkering camper

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TD

De achteraf opgebouwde startblokkering van mijn camper op Fiat Ducato onderstel (1993) ligt nogal dwars, ofwel hij wil niet meer starten. De startblokkering die erin zit is van het merk MAIR elektronik en voorzien van een magneetsleutel en het is de magneetsleutel die defect is. Aangezien ik er maar 1 van heb en niet weet waar ik die bij kan laten maken heb ik besloten om de startblokkering er maar uit te halen.

Ik ben er inmiddels achter welke draden ik onder het dashboard moet loshalen maar de 2 draden die op de pomp en de startmotor zitten daarvan weet ik niet met welke draden die doorverbonden moeten worden. Kan iemand me daar informatie over verschaffen?

marc camper

Geplaatst door marc camper (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Marc volg de draden van de startonderbreker en verbindt de draden van dezelfde kleur weer met elkaar. Ondanks de lange meestal zwarte draden ga je bij montage niet van de originelebedrading een stuk weg knippen. Het verbinden moet je wel met solderen doen om geen overgangsweerstand te krijgen. Je zal zien dat niet alle draden van de onderbreker gebruikt werden . Meestal de 2 voor de hand liggende. Contactslot en brandstofpomp. Groetjes.

marc camper (0), 14 jaar geleden

Punt, dank voor je antwoord maar helaas heeft de inbouwer ooit ervoor gekozen om 2 draden van een compleet andere kleur te kiezen, dus 2 dikke blauwe draden aan de zwarte van het kastje. Het vervelende is dat ik geen 2 blauwe draden van dezelfde doorsnee aan het contactslot vindt.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Marc ik zei ook bijvoorbeeld het contactslot, die man is vrij om te doen ,als het maar werkt. Jij kon zien wat er wel of niet geschakeld wordt of ooit werd. Het wordt dus zoeken. Groeten.

marc camper (0), 14 jaar geleden

Punt, helaas zal het inderdaad zoeken worden, ik weet inmiddels wel zeker dat de pomp en de startmotor onderbroken worden, nu nog zoeken naar de corresponderende originele bedrading. Weet jij wellicht iemand die mij het elektrisch schema van deze ducato (1993) kan verschaffen?

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Marc een goedwillende fiatgarage zal je zeker helpen. jan

marc camper (0), 14 jaar geleden

Jan,


Dankje, ga ik zeker naar toe en ik hou je op de hoogte.


Groet,

marc

marc camper (0), 14 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost; nadat ik de complete startblokkering er tussenuit had gehaald wilde de camper nog niet starten. Na veel zoeken en meten en een beetje "mazzel" bleek dat de stekerverbinding tussen contactslot en bedrading geen goede verbinding maakte; soms wel en soms geen verbinding. Dit zijn van die uitdagingen waar je je haren van uit je kop kan trekken......

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

De bekende zoekplaatjes. Geluk met de Fiat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.