Fiat Ducato: Valt niet stil als men contakt afzet???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 idtd

Weekje op vakantie geweest met de camper en een paar keer voorgehad dat ik de motor wilde stilleggen en zelfs met de sleutel uit het contactslot de motor niet wilde stilvallen? De motor dan in 5° gezet en laten doodvallen maar dit is niet echt een prettige bedoening en zeer slecht voor de versnellingsbak.
Zal wel ergens een mechanisch deeltje aan de pomp zijn dat door de warmte van de lange ritten wat zal vastzitten maar weet niet welk dus graag wat info wat ik moet doen.

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

Brandstofafsluiter op de brandstofpomp zal wel het probleem geven maar let op, van origiene zit daar de immobilizer overheen gemonteerd met van die fijne breekboutjes.
Hoeft geen probleem te zijn als niet te veel waarde hecht aan die immobilizer want je kunt em er gewoon afkappen en na het vervangen van de afsluiter niet meer terugzetten, anders wordt het wel een duur grapje.
Het kan ook zijn dat een eventueel vorige eigenaar deze immobilizer om een bepaalde reden heeft laten verwijderen.

ovi (0), 14 jaar geleden

Van diesels ken ik niks, dus wat bedoel je met die immobilizer er gewoon afkappen?
Is dat het systeem dat dat geel sleuteltje geeft dat moet uitgaan voor je start want dan mag dat daar zeker af!
Soms gaat dat lichtje van het geel sleuteltje niet uit en moet ik enkele keren de sleutel er uit en terug erin steken voor het wil uitgaan dus als het dat is mag het zeker weg.
Niet willen stilvallen had ik dus nog niet voorgehad dus ik dacht eerder aan iets mechanisch dat door de lange ritten heel warm geworden is en dus wat vast zal zitten en daarom soms niet de motor uitschakeld.

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad, de immobilizer is de startonderbraker en deze zit zo gemonteerd dat je niet direkt bij de afsluiter op de pomp kunt komen.
De afsluiter geeft waarschijnlijk het probleem dat ie af en toe niet wil afslaan, dus moet je de immobilizer eraf kappen en de afsluiter vernieuwen, als je dan vanaf +15 er rechtstreeks spanning op zet en het lampje van het gele sleuteltje uit je dashboard haalt heb je 2 vliegen in 1 klap.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.