Fiat Stilo: Stilo Selespeed Abarth schakeld niet verder dan 2

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Goede dag,

Ik heb me laten oplichten met een FIAT Stilo. Bak schakelde niet meer en als hij schakelde dan niet verder dan in zijn 2 . ( er zou een pomp kapot zijn volgens verkopende garage) Omdat ik de auto al had gekocht heb ik hem naar een garage gebracht. Onder de auto was te zien dat de schakelbak helemaal open lag. Er zaten flinke gaten in en was bijna rondom open. Daardoor bleek ook nog eens de koppelings set kapot. Nu heb ik dit allemaal laten vervangen inclusief druk lagers. Maar nog steeds schakeld de auto niet hoger dan in zijn 2 . Wat kan er mis zijn? Welke stappen moet ik nemen om dingen uit te sluiten? De auto heeft me nu al te veel gekost. Maar niet rijdend is verkopen ook geen optie.
Wie kan en wil mij helpen?


Groeten Werner
[url=http://postimg.org/image/ok00hewyf/][img]http://s23.postimg.org/ok00hewyf/image.j...[/img][/url]

Smilew

Geplaatst door Smilew (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

andere bak van sloop halen,zo te zien is er niet veel meer aan te doen

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Je moet overigens niet zeggen dat je bent opgelicht. Een blinde ziet nog wel dat deze bak, einde oefening is.
Die tweede garage moet een schop onder zijn hol hebben!! Je gaat toch geen koppeling vervangen met zo´n afgebroken versnellingsbak ??!!? Of mis ik nu iets.

Smilew (0), 8 jaar geleden

Ja je mist zeker iets. Ik heb bak namelijk ook vervangen. Deze bak is hoe hij er uit zag. En ja ik kan zeggen dat ik ben opgelicht want ik kan niet de bak bekijken als hij op de grond staat. Er ook van uitgaand dat een garage de waarheid spreekt wanneer ik vraag wat het probleem is. Zij hebben de uitlaat vervangen en hadden toen op de brug kunnen zien dat de bak kapot was. Maar goed ik vraag om een oplossing. Dat lees ik niet in de reacties.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Dat had ik inderdaad gemist. Zo heb je hem dus gekocht, met kapotte bak.!? Dan moet je nu terug naar die koppeling-vervanger. En vragen of hij het schakelmechanisme eens goed bekijkt. Heeft hij geen proefrit gemaakt, na het vervangen van een bak en complete koppelingset?? Hoogstwaarschijnlijk niet. Dan had hij immers gevoeld dat er maar 2 versnellingen, zijn te kiezen.!
Verkopende partij is geen garage! Misschien een handelaar of zo. En toch had jij dit kunnen zien bij de aankoop. (ook geen proefrit gemaakt).

Smilew (0), 8 jaar geleden

Als eerst bedankt voor je reacties.
Ik vraag me af hoe ik dit had moet kunnen zien. Ik plaats dit forum als particulier en niet als professional.
Ik heb de auto wel van een garage gekocht. Ik heb de auto gekocht in de wetenschap dat de de pomp van het mechaniek kapot zou zijn tenminste dit zei de verkoper. Ik wist dus dat hij niet goed schakelde. Ik vol me bedonderd omdat hij niet heeft gezegd dat die bak vol met gaten zit. Dit had hij moeten kunnen zien want hij zei dat hij er een nieuwe uitlaat onder heeft gemaakt. Maar ik als particulier kan niet onder die auto kijken. Daarom vroeg ik expliciet of hij eerlijk wil zijn als hij van andere gebreken wist. Maar het was echt de pomp volgens hem. Maar goed we kunnen discussiëren over wat wijsheid was. Het feit is nu, er zit een andere bak in, nieuwe koppelingset, ander vliegwiel, en druklager. Hij schakeld niet naar 3 en verder. De kennis van mijn garage gaat niet ver genoeg om dit op te lossen vandaar deze vraag op dit forum. Wat kan er mis zijn met het schakel mechanisme?

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Als jij je bedondert voelt moet je verhaal gaan halen bij diegene die je de auto verkocht heeft.......knappe jongen die mij mijn geld niet terug geeft,goedschiks of op een andere manier dan.

En als je dan als particulier te weing kennis van auto's hebt kun je ook een aankoopkeuring laten doen,dat bespaart je achteraf veel ellende,ik begrijp dan ook niet dat je als autoleek een auto met een defect koopt,dat is nu echt vragen om problemen.

Wat de bak betreft zou ik naar een gespecialiseerde automatenbak revisie bedrijf gaan en hun een diagnose laten stellen met een kostenplaatje,hier op afstand kunnen we dit met zijn allen niet beoordelen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Thei, ik had daar ook overheen gelezen. Maar hij heeft die bak al laten vervangen. Handbak, geen automaat.
Nu kan hij niet verder dan de tweede versnelling kiezen. .............

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Ja zie nu ook dat het een handbak is.

Even terug gaan naar de persoon die de bak heeft ingebouwd en de schakelkabels goed laten afstellen.

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Ralf ik ben op het verkeerde been gezet omdat hij het in het onderwerp aanhef over een Selespeed heeft,naja een echte leek dus.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik vind overigens wel stoer, hoezeer die bak eraan toe was. Ik heb weleens een stuk uit een bak gezien, maar deze slaat alles.!! Een dikke 9 !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.