Fiat PUNTO 90 SPORTING: Stilvallen onder het rijden

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 176A9.000, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Hallo,

Sinds kort heb ik t probleem dat mijn auto stilvalt onder het rijden.
De laatste keer had ik t zelfs dat ik een paar knallrn uit de uitlaat hoorde, daarna schakelde ik terug naar zn 4 (ik reed 120 op de snelweg) en trok hij m erdoor echter na een aantal kilometer viel de auto helemaal stil en kon deze ook niet meer gestart worden.
Gesleept met de anwb, deze hebben een lampje over de min en pluspool van de accu heen gezet om de computer te resetten. Hierna geen probleem meer gehad, echter vandaag toen viel hij weer stil, na een aantal keer proberen sloeg hij weer aan. Na een aantal uur stil te hebben gestaan, sloeg hij weer niet aan. Met flink gas geven lukte dit wel.

Tot nu toe heb ik de bougies+kabels vervangen, de bobine en accu.
Zou dit ook ergens in het brandstofsysteem/filter kunnen zitten?

ruben_fire112

Geplaatst door ruben_fire112 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2220) PRO, 7 jaar geleden

Het lijkt er op dat de vonk weg valt , ivm de knallen in de uitlaat , brandstof blijft aanwezig , verdwijnt in de uitlaat en plotseling is de vonk er weer en kaboem alle onverbrande brandstof gaat in 1x.
Zit er onderop de krukas een bdp sensor , deze veroorzaken wel vaker problemen.
Brandstoffilter zit naast de tank onder de auto.

ruben_fire112 (0), 7 jaar geleden

Hier dacht ik zelf ook al aan, maar de man van de anwb gaf aan dat deze het probleem niet gaf. Maar misschien toch maar verstandig om deze te vervangen?

ruben_fire112 (0), 7 jaar geleden

Deze auto heeft alleen een krukassensor. Zou ik deze dan moeten vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.