Fiat Multipla: storingslampje "airbag" gaat aan

Bouwjaar: 2003

Hallo, ik ben een particulier maar wendt me tot de "profi's" omdat ik al zeker 6 maal bij de dealer geweest ben met deze storing. ( en even vaak met de verderop genoemde storing)
In de zomer van 2004, tijdens mijn vakantie in Frankrijk, ging tijdens de thuisreis het lampje "airbag" op het dashboard aan. De handleiding geeft aan: onmiddelijk stoppen en naar een dealer gaan; maar ja je bent in Franrijk ...! Dus met het zweet op het voorhoofd doorgereden naar NL. Terug in Nederland ...lampje uit..
enkele dagen later weer aan ... snel naar de dealer.. lampje uit.
De dealer gebruikt de testcomputer, kan niets vinden... ik wil vertrekken ... lampje aan... testcomputer...fout aan de bijrijderskant...plug onder de stoel geprobeerd.. lampje uit.
Enkele dagen later..enz. enz.
In de tussentijd is de sensor vd bijrijdersstoel gewisseld, de plug van de gordel vd bijrijder getest.
Het lampje gaat op onregelmatige en onvoorspelbare momenten aan en ook weer uit; soms tijdens een lage rit enkele malen.
Als je lampje aanging, stopte ik en probeerde alle bekende pluggen, de rolmechanieken van de gordels, de zittingsensors... niets hielp. Bij verderrijden ging hij vaak spontaan weer uit.
Ik probeer ook in de gaten te houden of het lampje aangaat na een scherpe bocht, bij snel optrekken of sterk afremmen. Ik kan geen verband ontdekken.
De dealer is van goede wil,helpt altijd,onder garantie, zonder morren, o.i.d. maar zo'n knipperlicht op je dashboard is niet prettig.
ik vraag me ook af of de storing die zich al 1,5 jaar voordoet, na de garantietijd nog kostenloos behandeld wordt en wat de APK hiervan zegt.
Wie kan me helpen, ik kan dan de dealer misschien op het goede spoor zetten.

Overigens heb ik vanaf de aankoop ook problemen met een storing waarbij de binnenverlichting niet aangaat, de ramen niet meer op- en neer gaan en de automatische slotontgrendeling niet meer werkt. Die fout doet zich soms voor en ik "trek"dan een zekering onder de motorkap als eerste storingsreaktie. Wat de storing veroorzaakt is onbekend.
De storingen doen zich niet gelijktijdig voor.

Ik ben blij met iedere suggestie.
Bij voorbaat dank.

duhh

Geplaatst door duhh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk aan slechte massaverbindingen of slechte stekerverbindingen en helaas dat kan dus overal zitten je zou dus diverse kabelbomen of draadbundels moeten bewegen en kijken of het een en ander wat verandert.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

fred..

lees dit even.

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

paul,

johnoo (0), 18 jaar geleden

Misschien de oplossing van je probleem.

www.prikpagina.nl/read.php?f=221&i=109527&t=109514
www.prikpagina.nl/read.php?f=221&i=106481&t=106481
www.prikpagina.nl/read.php?f=221&i=104307&t=104307

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.