Fiat Multipla: stotteren van de motor en afslaan bij laag toerental bij warme m

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo iedereen,

ik heb nu al een paar jaar een multipla 1.6 benzine bouwjaar 1999, met de eerste generatie motor dus.
ik ben bijzonder tevreden over deze wagen,start steeds direct en loopt zeer goed
nu is er seder een paar maanden iets veranderd,de motor is beginnen stotteren in stationair toerental (hij mist soms een ontsteking/ontbranding af en toe)
dit gebeurt het meest bij een warme motor,als ik er normaal mee rijd doet hij alles normaal,acceleren is nog hetzelfde het verbruik ook.
behalve als ik begin te parkeren,dus bij laag toerental en veel draaien aan het stuur,van vooruit naar achteruit rij traag of omgekeerd dus als ik kort gas geef en stop,naar zijn eerste schakel valt hij stil,hij start weer direct maar blijft stotteren en stil vallen bij het manoevreren,wat mij de koppeling enorm laat afzien
het gaspedaal reageert normaal,het is precies als hij bij warme motor in zijn stationair toerental iets gebeurt,ik kan met de wagen 10 uur ongestoort zonder problemen 120 op de autosnelweg doen,stop ik om bv te tanken bij lage toerentallen doet hij raar,bijna geen vermogen om bv de servo pomp aan te drijven en zo,ga ik weer gewoon accelereren dan heeft hij geen problemen.
de brandstofpomp is recentelijk vervangen en de leidingen schoongeblazen,het gasklephuis is ook gereinigd de distriebutieriem is ook recent vervangen en de map sensor zonder resultaat
heeft iemand raad de wagen heeft bijna 170000km

groeten Jens

Jens1975

Geplaatst door Jens1975 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Kijk alle vacuum/lucht slangen eens na of ze nog goed vastzitten en geen scheurtjes vertonen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.